Aanbieding

Doos met opschrift in AH Zwolle doet iedereen huiveren: "wie doet zoiets?"

Foto van doos met opschrift cat-angry

In grote slordige hanenpoten stond het op de doos: 'gratis 3 kittens, acht weken'.

© Dierenambulance Zwolle / Facebook

In de Albert Heijn in Zwolle gebeurde dit weekend iets opmerkelijks. Een doos met grote letters trok iedereens aandacht. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Het gebeurde vlak voor het begin van het weekend van 11 en 12 juni.  Argeloze voorbijgangers vonden die dag een oude stofzuigerdoos. Pal voor de deur van een Albert Heijn in Zwolle. 

Gratis af te halen

Grote hanenpoten stonden op de doos: 'gratis 3 kittens, acht weken'.  Wie in de doos keek, zag een bench met drie kittens.  Onmiddellijk nam iemand contact op met de plaatselijke dierenambulance. 

Snel gingen ze richting de bekende supermarkt. De vrijwilliger trof er drie angstige diertjes aan. 
'De kleintjes zaten verschrikt te kijken wat er met ze zal gebeuren', schreef de dierenambulance op hun Facebookpagina. Inmiddels heeft het dierenasiel in Zwolle zich over de drie kittens ontvermd. Als de kleintjes er rijp voor zijn gaat het asiel op zoek naar liefhebbende adoptiegezinnen. 

Trauma's

Te vroeg achtergelaten kittens vragen bijzondere zorg. Katten die op heel jonge leeftijd worden gedumpt kunnen daar ernstige schade door oplopen. Officieel mogen kittens vanaf 7 weken weg bij hun moeder.  Maar deze leeftijd is niet in beton gegoten.  Uit onderzoek weten we dat kittens nog lange tijd van hun moeder en broertjes en zusjes leren. In de natuur gaan ze nooit eerder dan met 16 weken uit elkaar. Sommige kittens drinken zelfs nog bij hun moeder tot zij 6 maanden oud zijn, dit is een natuurlijk proces en heeft ook invloed op de ontwikkeling van hun gedrag. Kittens die te vroeg bij hun moeder worden weggehaald hebben een grotere kans op trauma en gedragsproblemen zoals agressie. 

 

Vanochtend troffen omstanders bij de Albert Heijn Diezerpoort aan de Braillestraat in Zwolle een nest gedumpt kittens...

Posted by Dierenambulance Zwolle on Friday, June 10, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen