Aanbieding

5 tips om samen met je hond een pootje bij te dragen aan een betere wereld

Hond en vrouw zetten zich in voor milieu dog-serious

Hoe kunnen we de wereld beter achterlaten voor komende generaties?

© NatRomero / Shutterstock

We zijn er tegenwoordig allemaal mee bezig: hoe kunnen we de wereld een stukje beter en gezonder maken? Wij geven 5 tips hoe je samen met je hond bij kunt dragen aan betere wereld.

Door Sander Nelisse

Online sinds

Het is een hedendaags dillema. Hoe kunnen we de wereld beter achterlaten voor komende generaties. Het antwoord is niet altijd even makkelijk, maar het goede nieuws is dat je met kleine initiatieven, ook samen met je viervoeter een steentje bij kunt dragen.

Een betere wereld in 5 stappen

#1 Vermijd plastic speelgoed

We weten inmiddels dat plastic niet goed is voor het milieu. We gebruiken als mens al veel plastic en slechts een deel daarvan wordt ook daadwerkelijk gerecycled. De rest komt helaas op de grote hoop of in de oceaan terecht wat weer veel milieuschade kan veroorzaken. Wil je dus minder plastic gebruiken, begin dan bij je hond. Koop in plaats van plastic speeltjes, milieuvriendelijke, veilige en duurzame hondenspeeltjes. 

#2 Upcyclen 

Upcyclen is al een begrip aan het worden voor veel spullen die mensen weg willen gooien, maar je kunt natuurlijk datzelfde doen bij de spullen die je hond heeft. Is je hond ergens uitgegroeid, of wil je de oude hondenmand nu echt eens vervangen? Gooi het dan niet direct in de vuilnisbak. Er wordt bijvoorbeeld sterk en duurzaam rubber hondenspeelgoed gemaakt van allerlei afgedankte oude spullen. Misschien bestaat het volgende stukje speelgoed dus wel uit jouw oude hondenbak. 

#3 Beter hondenvoer

Net als wij zelf steeds vaker onze eigen eetgewoontes tegen het licht houden is het eigenlijk vreemd dat we dit bij onze favoriete viervoeters nog niet zo veel doen. Waarom geven we ze dat stinkende natvoer? Is er geen beter alternatief? Die zijn er genoeg, maar vaak gaat het dan om droogvoer terwijl we allemaal weten dat natvoer een stuk lekkerder is. Toch komen er langzamerhand betere duurzame producten op de markt. Zo ontdekten wij Beneful Mix & Serve van Purina. Het is een bijna reukloze droge mix, waar je een beetje water aan toevoegt om je eigen natvoer te creëren. Handig, duurzaam en leuk! De dagen dat je moeite moest doen om de laatste restjes uit een zakje of blik te krijgen zijn voorbij. Met deze hersluitbare verpakking, kun je gemakkelijk elk beetje van de droge mix eruit gieten: weg frustratie, en weg voedselverspilling! Het hondenvoer bestaat uit natuurlijk geselecteerde ingrediënten zonder verdere toegevoegde suikers en kunstmatige kleuren en bovendien hoeft het niet in de koelkast bewaard te worden. Kortom, een win-win voor je hond en het milieu. 

De inhoud van het zakje mix je met water om zelf het natvoer voor jouw hond te creëren.
©Purina Beneful

#4 Gebruik biologisch afbreekbare poepzakjes

Biologisch afbreekbare, plantaardige poepzakjes voor je hond zijn composteerbaar. In tegenstelling tot plastic zakken, zijn ze ontworpen om binnen enkele maanden te worden afgebroken. Een echte no-brainer dus op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zorg ervoor dat je de hondenpoep altijd opruimt, want het laten liggen is ook niet milieuvriendelijk.

#5 Bescherm wilde dieren in je directe omgeving

De meeste honden gaan graag achter wild aan. Als je met je hond in het bos loopt houdt deze dan aangelijnd daar waar het verplicht is of daar waar je weet dat er wild rondloopt. Zo voorkom je dat honden onnodig andere wilde dieren en vogels opjagen. Ook op die manier kun je een steentje bijdragen aan een verantwoordelijke en duurzame wereld.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen