Aanbieding

Video Oekraïense soldaat die kitten redt gaat viraal: "het is besloten, vanaf nu woon je in mijn tank"

Soldaat met kitten
cat-happy

Het was liefde op het eerste gezicht tussen de soldaat en de kitten

© Caters Clips / Youtube

Elk leven telt, is het verhaal achter dit ontroerende filmpje dat sinds kort op de sociale media circuleert. Op de video is te zien hoe een Oekraïense soldaat een piepjong katje in zijn armen sluit en in veiligheid brengt. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Meer dan 100 dagen geleden begon de oorlog in Oekraïne. Duizenden mensen zijn sindsdien gevlucht in de hoop te overleven. Soldaten en hulporganisaties zetten alles op alles om levens te redden. Deze Oekraïense oorlogsheld ontfermt zich over een jong poesje.

Liefde op het eerste gezicht

Het diertje zat verstopt in lege ruimte. Toen de Oekraïense soldaat de kitten zag liggen was het liefde op het eerste gezicht, zien we op de video: 'Ik pakte haar op. Ze ging liggen en liggen' zegt de man, zichtbaar ontroerd, met de kitten in zijn grote handen.  Hij aarzelt geen moment: 'het is besloten, vanaf nu woon je in mijn tank', fluistert de man vervolgens liefkozend. Wat volgt zijn hartverwarmende beelden waarin we zien hoe de soldaat en het poesje in mum van tijd een vertrouwensband opbouwen. 

Troost

Zoals deze oorlogsheld sloten tientallen soldaten de afgelopen maanden vriendschap met een kat. Sommige gaven hun hart aan een zwerfkat, andere wisten het leven te redden van een achtergelaten huiskat. De katten helpen tegen de eenzaamheid en vijzelen de moraal op.  Veel oorlogssoldaten moesten immers hun familie thuis achterlaten of helpen de grens over te steken.  'Wij gaan naar huis. Laten we naar huis gaan', zo herhaalt de hoofdpersoon in dit filmpje tegen het jonge poesje. 

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen