Aanbieding

Dit wist je niet: zoveel calorieën verbrand je tijdens het uitlaten van de hond

vrouw loopt met hond dog-serious

Het vaak uitlaten van je hond is gezond voor jou en je viervoeter

© Rohappy / Shutterstock

We hoeven jou niet te vertellen dat er talloze redenen zijn om een hond in huis te nemen. Maar mocht je iemand anders over de streep willen helpen:  deze viervoeter maakt een abonnement op de sportschool overbodig. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Honden zijn lief, gezellig, helpen tegen depressies en maken je socialer.  Dat is allang geen nieuws meer.  Maar wist je dat je met een half uurtje de hond uitlaat heel wat calorieën verbrandt? 

Jouw maatje zit vol energie en moet minstens drie of vier keer per dag de deur uit.  En dus maken jullie elke dag wel een paar wandelingen. Af en toe een klein ommetje en als het er qua tijd en weer in zit een frisse neus op het strand of in het bos. 

Zoveel calorieen verbrand je tijdens een rondje om

Het mooie is: je raakt, zonder dat je er erg in hebt, heel wat calorieën kwijt. Heb je een speelse puppy die flink uitdaagt, dan ben jij na een uur gemiddeld 204 calorieën armer.  Maar ook een simpel blokje om van een half uur is al goed voor 102 calorieën. Wil je bewust meer caloriën verbranden dan kun je proberen de pas er goed in te houden tijdens het lopen. Wanneer je hond niet elke minuut ergens aan moet snuffelen en jullie lekker door kunnen lopen kun je zelfs 300 calorieën in een uur verbranden.

En natuurlijk verliest jouw maatje zelf ook de nodige calorieën.  Een hond van ongeveer 9 kilo, verbrandt gemiddeld 64 calorieën per uur. Een win-win situatie dus. Des te meer een reden om er zo vaak mogelijk uit te gaan met je hond. Dit doet jullie beiden goed!

Samen calorieën verbranden met je hond: een win-win situatie
©4 PM production / Shutterstock
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen