Aanbieding

Ongelooflijke bevalling van een Duitse herder in Milaan: dierenartsen geloven hun ogen niet

dierenartsen die de bevalling assisteren
dog-wow

Wel 10 specialisten moesten Panama helpen bevallen

© Clinica Veterinaria Anubis / Facebook

Tien dierenartsen moesten de Duitse herder verzorgen tijdens haar meerlinggeboorten. Het aantal pups is beesachtig. De dierenartsen hadden nog nooit zoiets gezien.

 
Door Sander Nelisse

Online sinds

Met de hulp van artsen van de Anubis Veterinary Clinic in Milaan heeft een teefje een ongelooflijk aantal pups gekregen. 

Haar naam is Panama en ze is een Duitse herder. Na weken onder attente zorg van dierenartsen kwam april vorig de verrassing. 

Een uitzonderlijke geboorte

Hoewel het gemiddelde aantal pups bij de geboorte van een hond 6 is, zijn er veel factoren die een rol spelen bij de zwangerschap.

Duitse herders, bijvoorbeeld, die groot zijn, kunnen een groter aantal pups baren, hoewel de nesten normaliter niet groter zijn dan 7-9

Panama was daarentegen een uitzonderlijk geval. Na een normale en rustige zwangerschap is ze bevallen van 11 pups met een keizersnede. De hulp van de dierenartsen was broodnodig, aangezien de bevalling enkele uren duurde. 

Alles over het ras: de Duitse Herder

Een trotse moeder

Alle pups werden gezond geboren, wat de geboorte nog verrassender maakte. Er waren soms wel 10 mensen betrokken bij het proces om alles soepel te laten verlopen.

 

Panama ci teneva ad aggiornarvi e a dirvi che lei e i suoi cuccioli stanno bene😍

Posted by Anubis Ospedale Veterinario on Wednesday, April 28, 2021

Ook interessant:

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen