Aanbieding

Dierenarts moet kat laten inslapen: zijn beslissing gaat de wereld rond

Ziek rood katje cat-wow

Het lot van deze kat is veranderd sinds de ontmoeting met deze dierenarts.

© Gizem Karakelle / Shutterstock

Omdat de zwerfkat zo opvallend mank loopt, gaan ze met hem naar de dierenarts. Wat de kat dan doet laat iedereen sprakeloos achter. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Dit verhaal raakt dierenliefhebbers over de hele wereld en de beelden die we delen met je zijn al miljoenen keren bekeken. 

Het begint allemaal bij een stel vrijwilligers van de dierenambulance die verschillende katten op straat voeren. Plots zien ze een rode kat met een gewonde poot. 

De vrijwilligers bekommeren zich om de kat nadat ze merken dat de kat veel pijn heeft. Ze besloten dat de kat zo snel mogelijk naar een dierenarts moest worden gebracht om euthanasie aan te vragen en zo een einde aan zijn leven te maken. 

De dierenarts beslist anders

Na het onderzoeken van de kat besluit Dr. Matt MacGlasson om de kat niet te laten inslapen. Het team om hem heen weet dat de dierenarts iets met katten heeft. Zo heeft hij tijdens de Covid-19 lockdown vier kittens gered en behandeld. 

Na verder onderzoek van de kat realiseerde de dokter zich dat er geen reden was om hem in te laten slapen. In plaats daarvan besloot hij de kat op te lappen en een nieuw thuis voor hem te vinden. 

Een mooie adoptie

Dr. McGlasson is erg actief op TikTok. Hij vroeg zijn vele volgers om ideeën voor een naam voor de kat. Nemo was de naam met de meeste stemmen. Nemo's poot was onherstelbaar beschadigd en moest worden geamputeerd. Zijn operatie is gelukkig goed verlopen. Nemo herstelde in korte tijd en paste zich volledig aan zijn nieuwe leven als drie-potige kat aan. Hij is enorm dankbaar voor alle mensen die hem hebben geholpen. 

Aangezien hij al verschillende andere katten in huis had, wist de dokter niet zeker of hij Nemo ook nog kon adopteren.  Gelukkig besloot een van zijn teamleden de kat te adopteren. Vandaag de dag is Nemo gelukkiger dan ooit bij zijn nieuwe gezin. 

Ook interessant: 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen