Aanbieding

Profvoetballer Zouma voor de rechter wegens dierenmishandeling

Kurt Zouma cat-serious

De voetballer mishandelde zijn kat

© kurtzouma / Instagram

Voetballer Kurt Zouma van West Ham United heeft volgens de Engelse justitie zijn katten mishandeld. Hij legde dit zelf op video vast. 

 

 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Verdediger Kurt Zouma moet van de rechter 180 uur taakstraf uitvoeren vanwege het mishandelen van zijn kat. Ook mag hij vijf jaar lang geen kat bezitten en moet hij de juridische kosten van ruim 10.000 euro betalen. 

Filmpjes

Onlangs bekende Zouma tijdens een rechtszitting in Londen dat hij een van zijn katten een schop gaf en bekogelde. De Franse verdediger dat het hem speet en bood zijn excuses aan. Het verhaal kwam naar buiten door een video die zijn broer had gemaakt en op de sociale media poste. 

Zondag plaatste de broer van Kurt Zouma een schokkende video van zijn broer die zijn Bengaalse kat schopt en slaat nadat hij per ongeluk een vaas had omgegooid. In de video is te horen hoe iedereen lacht - en dat terwijl een jong kind aanwezig was.

 Volgens de aanklager zou de voetballer zelfs hebben gezegd dat hij zijn kat wilde vermoorden. Tijdens de rechtzetting zei de voetballer dat hij zich niet meer kon beheersen omdat zijn kat een stoel beschadigde. 

Boete van 300.000 euro

Niet alleen de rechter legde Zouma een straf op. Zijn persoonlijke sponsor Adidas verbrak het contract met de voetballer. West Ham United legde een boete op van een kleine 300.000 euro. De club maakte dit geld over aan negen dierenwelzijnsorganisaties. 

De kat is onderzocht door een dierenarts en onder de hoede genomen door RSPA. Op Twitter is te zien dat het goed met de kat gaat en dat er een nieuw huisje voor de pluizenbol wordt gezocht:

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen