Aanbieding

Politie laat vrouw in snikhete auto zitten: nieuw idee voor handhaving?

<p>De agent gaf de vrouw een koekje van eigen deeg</p> dog-serious

De agent gaf de vrouw een koekje van eigen deeg

© Kob4 / Youtube

We schrijven er helaas te vaak over bij Wamiz, en ook dit jaar was het al weer raak tijdens de wat hetere dagen. Wellicht dat handhaving het volgende idee hier in Nederland ook kan gebruiken?

Door Sander Nelisse

Online sinds

Hond opgesloten in snikhete auto

Hoe vaak hoor je niet op het nieuws dat een hond komt te overlijden, omdat de hond te lang in een snikhete auto heeft gezeten. We schrijven er bij Wamiz helaas ook te vaak over, maar wellicht dat het voorbeeld uit het volgende verhaal de handhaving in Nederland kan helpen. 

Even boodschappen doen

Voor het volgende verhaal reizen we af naar de VS. Daar ging een vrouw boodschappen doen terwijl ze haar hond opgesloten achterliet in een snikhete auto. Gelukkig voor de hond zag een agent de hond zitten en wist deze te bevrijden. Op het moment dat de verzorger terugkomt neemt de vrouw een nogal vreemde houding aan. 

Op de bon

De vrouw krijgt een boete wegens dierenmishandeling. De agent in dit filmpje is echter creatief en maakt de straf voor de vrouw compleet. Hij vraagt de vrouw in de snikhete auto te gaan zitten terwijl de agent zijn bon uitschrijft. Dat vertikt de vrouw, waarop de agent zegt "maar het is ok als uw hond in zo'n hete auto zit?"

Een betere manier om duidelijk te maken hoe gevaarlijk het is om je hond achter te laten in een hete auto is er niet. Wellicht iets voor de handhaving in Nederland?

Bekijk hier de video: 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen