Aanbieding

Van Kiev naar Nederland: een lange en uitputtende reis met 20 katten

Oksana met kat cat-serious

De vrouwen wonen nu met 12 katten in een stacaravan in Noord-Holland

© Oksana Kvitka / Facebook

Van Kiev naar Nederland. Normaal gesproken is dat al een hele reis, maar met twintig katten wordt die reis nog intenser. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Vluchten uit Oekraïne

De twee vrouwen in dit verhaal, Olena en Oksana hebben er een zenuwslopende reis opzitten van Kiev naar Nederland met verschillende omwegen. Dit deden ze niet met zijn tweeën, maar werden hierbij vergezeld door 20! katten. Uiteindelijk zijn ze toch in Nederland aangekomen. 

 Een reis van meerdere dagen

 Nadat de situatie in Kiev steeds gevaarlijker werd en er ook bommen vielen besloten de dames dat het niet langer veilig was voor hen en hun 20 katten om in Kiev te blijven. Daarop besloten de twee om als eerste naar het westen van Oekraïne te gaan, Ivano-Frankivsk. Vanuit daar konden ze naar de Poolse grens reizen om echt in veilige handen te zijn. 

 

Вітаю! Я давно нічого не писала, не розповідала як справи у котиків. Останні 2 тижні були дуже насичені, впевнена , як у...

Posted by Oksana Kvitka on Sunday, March 20, 2022

Stacaravan in Noord-Holland

Vanuit Polen hebben de 2 er nog zo'n 17 uur over gedaan om Nederland te bereiken. Inmiddels hebben de dames een ondergekomen gevonden in een stacaravan in Noord-Holland. Van de 20 katten zijn er nog 12 over. 8 hebben inmiddels een ondergekomen gevonden in Nederland. De dames hopen dat sommige van hun andere katten alsnog een leuk nieuw thuis gaan krijgen. 

Adoptie

Mocht je geïnteresseerd zijn in één van de katten van de 2 vrouwen dan kun je contact met ze opnemen via hun Facebook of Instagram pagina. 

We hopen dat de katten een veilig onderkomen vinden en dat de 2 vrouwen ook hun draai kunnen vinden hier. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen