Aanbieding

Vrijwilligers komen aan bij kippenhok: in plaats van kippen treffen ze iets heel anders aan

honden in kippenhok dog-sad © L'Homme et son Chien, Association de Protection Animale / Facebook

Een leven van lijden en ontbering. Dit was het dagelijkse leven van deze twee honden die volledig in de steek zijn gelaten door mensen die ze niet langer wilde hebben. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Helaas kennen sommige dieren alleen de hel. Dit is ook het geval bij deze twee hondjes die uit deze hel werden gered door de vereniging l'homme et son chien die begin mei tegen deze twee honden aanliep. 

Honden in het kippenhok

Eenmaal daar ontdekken de vrijwilligers het onbeschrijfelijke: twee 11-jarige honden, 7 jaar lang opgesloten in een kippenhok. Waarom? Simpelweg omdat hun "verzorgers" de tuin wilde omtoveren tot een moestuin en daardoor niet meer de ruimte hadden om deze twee honden te managen, die ze daarom maar aan hun lot overlieten. De kippen hadden uiteraard recht op een nieuw, iets groter kippenhok, verderop in de tuin. 

Eenmaal ter plaatse is het dagelijks leven van de honden huiveringwekkend: ze leven omringd door vliegen, in hun eigen ontlasting en zonder voldoende stro om comfortabel te kunnen liggen. De bakken zijn vies, en waarschijnlijk meer leeg dan gevuld. De vacht van een van de honden zit vol met klitten, de andere is veel te dik, en beide hebben oude halsbanden die niet de juiste maat zijn en daardoor veel schade hebben aangericht. 

Een essentiële redding

Gelukkig eindigde deze hel op 5 mei voor deze twee honden die nog geen namen hebben. Nu zijn ze veilig en omringd door liefdevolle mensen. De honden moeten nog wel naar de dierenarts om hun gezondheid te controleren. De organisatie is momenteel opzoek naar nieuwe verzorgers voor deze twee schatten. 

 

MIS AU REBUT !!! Ils ont 11 ans. Depuis 7 ans, ils ont été mis au rebut, ils n’intéressaient plus personne et...

Posted by L'Homme et son Chien, Association de Protection Animale on Sunday, May 15, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen