Aanbieding

Jonge Labrador

Asiel Gent luidt noodklok: 'een hond is geen product' !

© Dierenasiel Gent / Facebook

Man wilt van hond af maar asiel Gent heeft geen plaats: niet veel later worden ze gebeld met triest nieuws

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Het dierenasiel in het Belgische plaatsje Gent bleek bomvol. Toen namen de verzorgers een trieste beslissing. 

Het gebeurde in Gent, de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.  In een prachtige groenzone staat daar sinds twee jaar een uniek dierenasiel, dat 44 honden en zestig katten kan opvangen, op een uiterst diervriendelijke en hygiënische manier. 

 Geen plaats

Ergens half mei belden de verzorgers van een hond- een prachtige jonge kruising van een labrador- het dierencentrum aan de Watersportbaan op.. “We zaten vol en daardoor raadden we hen aan om eerst andere asielen te contacteren of gewoon om even te wachten tot er een hokje vrij was”, zo lezen we op de facebookpagina van het asiel.

Daar trokken de verzorgers van de labrador zich weinig van aan. Enkele uren na het telefoontje lieten ze het schepseltje plompverloren achter op een loopweide in de buurt van het asiel.

Alles over het ras: de Labrador Retriever

Gegevens niet correct

Daarna vond de politie het dier en bracht het naar het asiel.  De hond is gechipt maar de gegevens kloppen niet, merkten de asielmedewerkers tot hun onsteltenis. Daarom moet de hond veertien dagen wachten voor hij geadopteerd mag worden. 'Een hond is geen product', klinkt het op de facebookpagina. 

In April trok het dierenasiel in het Belgische Mechelen aan de alarmbel met een vergelijkbare oproep: "Mensen dumpen honden alsof het wegwerpproducten zijn"

Doordat de gegevens op zijn chip niet correct waren, moet hij veertien dagen wachten voor hij vrijkomt voor adoptie. “Laat het duidelijk zijn: een hond is geen product”, klinkt het.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen