Aanbieding

Purina beloont de zes meest innovatieve start-ups voor dierenverzorging met €290.000 via haar Unleashed accelerator

moa foodtech dog-cat-serious

Oprichters en medewerkers van MOA Foodtech

 
© MOA Foodtech

Purina maakt de zes winnaars bekend van het Unleased programma, de bekende accelerator van het bedrijf. Dit zijn de meest veelbelovende bedrijven in de dierenverzorgingssector in heel Europa en Noord-Afrika.

Door Sander Nelisse

Online sinds

Het Unleashed 2022 programma, Europa's eerste en enige accelerator voor huisdierverzorging, is door Purina in het leven geroepen om de groei van deelnemende startups te stimuleren en de ontwikkeling van de innovatieve producten en diensten in de sector te ondersteunen.

Alle deelnemers brengen een vorm van innovatie in de dierenwelzijn industrie. Onder de winnaars van deze editie bevinden zich twee bedrijven die zich richten op de introductie van alternatieve eiwitten in voer voor huisdieren met als doel nieuwe recepten te ontwikkelen. Daarnaast ligt de focus op nieuwe digitale oplossingen die zorgen voor verbetering van de veterinaire zorg. 

De winnaars van de 2022-editie

De winnaars van de 2022 editie zijn: eniferBio uit Finald, Knok, uit Portugal, Feragen, uit Oostenrijk, Vetwork uit Egypte en MOA Foodtech en Kibus, beide uit Spanje. 

De winnaars, erkend voor het promoten van enkele van de meest innovatieve ideeën op het gebied van dierenverzorging zijn gekozen uit meer dan 150 kandidaten uit 28 verschillende landen. 

 

🎉 knok is part of the Unleashed Class of 2022! It's an honour to be featured as one of the incredible Unleashed...

Posted by knokcare on Tuesday, May 3, 2022

Elk van de winnende bedrijven ontvangt meer dan 48.000 euro om hun bedrijf te verbeteren, terwijl ze ook persoonlijke begeleiding ontvangen van het Purina-acceleratorteam. 

De industrie uitdagen door middel van technologie

Kim Bill, Hoofd van het Purina Accelerator Lab legt uit: "We zijn verheugd om zo'n buitengewone groep innovatieve jonge bedrijven te verwelkomen op de 2022-editie. Net als Purina zijn deze bedrijven gemotiveerd om te innoveren en de industrie uit te dagen door middel van technologie en data gestuurde oplossingen. Hoewel de komende zes maanden druk zullen zijn, kunnen we niet wachten om te zien wat ze zullen bouwen. 

Jeff Hamilton, Algemeen directeur van Nestlé Purina PetCare in Europa zegt:

"In de nasleep van een wereldwijde pandemie is het aantal mensen met een huisdier enorm toegenomen en groter dan ooit. De industrie reageert daarop door de innovatie te versnellen en door groene en slimme oplossingen aan te bieden. Het gaat beter dan ooit."

Door toegang te krijgen tot een team van senior Purina experts zullen winnaars profiteren van Purina's brede en verregaande kennis in het opzetten van huisdierverzorgingsproducten. Het programma eindigt in oktober 2022 en de zoektocht naar nieuwe bedrijven voor de 2023-editie gaat van start in oktober 2022. 

 

Stralende ogen, een glanzende vacht en een speelse persoonlijkheid beginnen bij goede voeding. De merken van Purina...

Posted by Purina Nederland on Tuesday, April 19, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen