Aanbieding

Haar kat wordt beschuldigd van meerdere strafbare feiten: tijdens proces wint ze meer dan 118.000 euro

Rechtbank cat-wow

De kat alleen had meer dan 30 boetes en overtredingen verzameld.

© MIND AND I & Medveda / Shutterstock

Miska is een onschuldige kat. Zijn verzorgster besloot juridische stappen te ondernemen tegen King County in de VS om de kater te laten vrijspreken van het doden van andere dieren in de stad Bellevue. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Een vrouw die in de stad Bellevue in King County, Washington, woont, heeft een rechtszaak gewonnen. 

Zoals CBS Kiro 7 meldt, ontving Anna Danieli een schikking van 125.000 dollar (ruim 118.000 euro) na de onrechtmatige veroordeling van haar kat Miska.

Meer dan 30 boetes en overtredingen tegen de kat

De kat alleen had meer dan 30 boetes en overtredingen verzameld. De vrouw in kwestie heeft in de loop der jaren aan meer dan 30.000 dollar aan boetes ontvangen. 

De kat werd beschuldigd van het bang maken en doden van andere dieren in de stad Bellevue. 

Huiskatten en andere huisdieren worden beschermd volgens de wetten en statuten van de staat Washington en de National Animal Welfare Act van de VS. De stad Bellevue en King County hebben echter hun eigen lokale wetgeving met betrekking tot burgerlijke overtredingen waarbij dieren betrokken zijn. 

in 2019 werd Miska door de dierenbescherming weggehaald bij haar verzorgster en moest de kat zijn tijd doorbrengen in een kattengevangenis, zoals gemeld door radiostation Fox 11. 

Als reactie diende Anna een rechtszaak aan tegen King County en andere overheidsinstanties. 

Een ongerechtvaardigde en ongelooflijke vervolging

"Deze zaak betrof een ongerechtvaardigde en ongelooflijke vervolging van een huiskat in Bellevue" aldus Jon Zimmerman, Danieli's advocaat aan Fox 11. 

Uit het onderzoek bleek dat met name de buurvrouw van Anna de bron was van de vele klachten. Een man die toevallig ook de regionale directeur van de dierenbescherming in King County was. 

Informatie die een ernstige belangenverstrengeling aantoont: "Mevrouw Danieli kende deze persoon niet eens, deze persoon uit haar buurt had deze klachten inderdaad pas later in de zaak ingediend," verduidelijk Jon Zimmerman.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen