Aanbieding

Bijzondere beelden: kat probeert politiehond te versieren tijdens stapavond

Kat staat tegen politie auto dog-cat-happy © Politiehonden_Noordnederland / Instagram

Hoe versier je een politiehond tijdens het uitgaan? Kater Nemo deed een poging. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Sinds circa acht jaar struint de rood-wit gevlekte kater Nemo over de Groningse vismarkt. Hij heeft zijn eigen facebookpagina en is een graag geziene gast. 

Koning van de vismarkt

Meestal banjert Nemo, ter plaatste bekend als 'de eindbaas der katers' of 'de koning van de vismarkt', nonchalant in het rond. Soms ligt hij languit op de stoep te chillen. Ook wel springt hij soepeltjes op het dak van een busje om de boel goed te overzien. Je vindt hem af en toe in een boom. En af en toe biedt deze charmeur bij winkels en restaurants zijn diensten aan als bewaker of muizenvanger.

Casanova

Maar ergens begin mei ontpopte de kater zich tot een ware Casanova. Terwijl de politie tijdens de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad surveilleerde, probeerde Nemo de politiehond te versieren.  “Het nachtelijk publiek zoekt vaak contact met politiemensen”, schrijft de politie. “Maar dat er contact wordt gezocht met de politiehond achterin de auto, dat gebeurt maar zelden". Als een echte Casanova deinst Nemo echter nergens voor terug. Op een foto is te zien hoe hij in de Folkingestraat tegen het politiebusje op staat en de aandacht probeert te trekken. 

bekijk hier de beelden van het incident: 

Niet wat het lijkt

Inmiddels speculeren alle Groningse media: bloeit hier een nieuwe romance op? Nemo zelf ontkent echter in alle toonaarden. Volgens hem ging het om een zakelijk overleg.  “De Groningse omroep schrijft over een potentiële date met een politiehond. En ik kan me indenken dat de foto die suggestie wekt van een contact in romantische sferen. Maar, ik wil dat weerleggen. Ik hou in zijn geheel niet zo van honden”, beweert Nemo op zijn eigen Instagramaccount in reactie op de berichtgeving van OOG Tv. 

Zakelijk overleg 

Behendig trekt deze 'welbespraakte' kater alles uit de kast op zijn reputatie te redden.  “In mijn functie als Koning van de Vismarkt heb ik professionele verplichtingen. Deze worden allemaal wat teveel bij elkaar. Sinds we weer kunnen genieten van het nachtleven, en van elkaar, is het in de nacht drukker dan ooit in mijn mooie stad Groningen. Een hele nieuwe lichting aan studenten hebben achterstand in te halen. Maar missen nog opvoeding in ‘hoe t heurt’. (…) Om een lang verhaal kort te maken: ik heb hulp nodig. Ik bood deze hond daarom een baan aan. We kunnen dan de taken verdelen. Hij/zij denkt er over na en moet nog even met haar collega’s overleggen of een bijbaan in orde is. Zo ja, dan hebben we het de volgende keer over de arbeidsvoorwaarden. Welke hondenbrokken enzo.”

Naar verluidt probeerde de redactie van OOG Tv  intussen het verhaal te verifiëren bij de afdeling 'politiehonden Noord-Nederland'. Daar wisten ze alleen te melden dat de betrokken politiehond en verzorger momenteel op een geheime missie zijn. 

Meer weten over Nemo? Volg zijn Facebook pagina: 

 

Toiletpoes bij Maas! - 0,50cent voor kleine plasjes en ‘n euro voor grote plasjes. - Zwalkplasjes en de bruine beer samen voor €5,- - Kortings als je de hele dag komt plassen. 📷 Nik Agathe Nikkison Jager

Posted by Avonturen van Nemo on Saturday, April 30, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen