Aanbieding

Hond staart naar heg: verzorger doet droevige ontdekking (video)

zwarte hond op de voorgrond en een bloeiende haag dog-cat-wow

Opie had gelijk

© Paw Mane Fin / Youtube

Dit is wat je noemt een fatale ontmoeting. De hond wist dat zijn instinct hem niet in de steek liet en er was geen enkele manier om hem anders te overtuigen.

Door Sander Nelisse

Online sinds

Het begint allemaal in 2013. Een mooie zwarte hond genaamd Opie en zijn verzorgster waren aan het wandelen toen de viervoeter een zacht geluid uit de struik hoorde komen.

Zodra zijn verzorgster hem probeerde mee te nemen weigerde Opie nog verder te lopen. Hij verstijfde voor de heg, alsof hij zijn verzorgster wat wilde vertellen. 

Wat zat er in die heg?

Dus besloot de vrouw een kijkje te nemen in de bosjes. Ze was nieuwsgierig om te zien waarom haar hond zo aanslaat en besloot niet meer verder te lopen. 

Na hard zoeken vond ze uiteindelijk een zwart-wit katje van een paar dagen oud met de navelstreng er nog aan. De kitten was zo klein dat ze in een hand paste. Helaas verkeerde de kitten niet in beste gezondheid. 

Ondertussen kon Opie maar niet ophouden met kreunen. De verzorgster deed haar shirt uit en wikkelde de kitten hierin om hem mee naar huis te nemen en eerste hulp te verlenen. 

De kitten, slechts 2 dagen oud was erg verzwakt. Na een lekker bad nam ze de kitten mee naar de dierenarts, waar hij grondig werd onderzocht. 

Een ongelooflijke vriendschap

Ze besloot de kitten te houden en hem Roscoe te noemen. Hij kreeg een injectie en kwam langzamerhand weer op krachten. Na twee weken gingen de oogjes open.

Dag na dag maakte Roscoe nieuwe vriendjes, maar Opie was direct haar favoriet. Na een jaar werden ze goede vrienden, onafscheidelijk. 

Tegenwoordig is Roscoe een volgroeide mooie kat die in topvorm is. Allemaal dankzij Opie's koppigheid die het leven van deze kitten wilde redden. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen