Aanbieding

Vreemde doos in wolkenkrabber Kiev: de vondst die ze doen is sensationeel

De doos in de overblijfselen van de wolkenkrabber
cat-wow

Wat zit er in de vreemde doos daar hoog boven in het gebouw?

© Facebook / Eugene Kibet

In een onbewoonbare wolkenkrabber staat een eenzame doos. In deze hoogst ongebruikelijke reddingsactie speelt de doos de hoofdrol. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

De Oekraïense reddingsdiensten werken momenteel onder hoge druk, maar desondanks twijfelden ze geen moment toen ze naar het stadje Borodianka (ten oosten van Kiev) werden geroepen. En daar hebben ze geweldige dingen gedaan! De wolkenkrabber was door meerdere bominslagen onbewoonbaar geworden. Daardoor moesten ze met lange ladders werken om überhaupt binnen te komen. 

Eerder op zondag 1 mei 2022 deed dierenrechtenactivist Eugene Kibet een opzienbarende ontdekking in de restanten van het gebouw. "Op de zevende verdieping schuilt een kitten in een doos." En de kitten zit daar vermoedelijk al enkele weken. In een Facebook-post vraag Eugene dringend om hulp omdat het gebouw niet meer betreden kan worden.  

Kattenredding gaat de wereld over

Zijn verzoek wordt een dag later beantwoordt. Met behulp van een speciale ladder slagen de reddingswerkers erin de kitten uit een hachelijke situatie te bevrijden. De kat, verstopt in een jas, keert zo weer veilig terug beneden. Vervolgens wordt het verwarde dier in een doos geplaatst die klaar staat en krijgt ze vers water. 

Eugene Kibet plaatst later foto's van zichzelf met de kitten. Zijn commentaar erbij:

„Ik ben zo gelukkig!“

's Middags volgen er nog meer foto's, dit keer van de dierenkliniek. De viervoeter ziet er zichtbaar beter en meer ontspannen uit en geniet van het eten. De bizarre foto's van de kattenredding gingen de wereld over en zorgen voor hoop in deze donkere tijden. 
 

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen