Aanbieding

De Oekraïense soldaat knuffelt de hond

De ontmoeting tussen de twee is een keerpunt

© Андрій Смірнов / Facebook

Oekraïense soldaat plaatst foto op Facebook en weet niet wat hij daarmee teweeg brengt (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Het conflict in Oekraïne is niet alleen ramp voor mensen, maar ook de dieren lijden. Deze hond heeft echter een heuze beschermengel gevonden. 

Bucha in de buurt van Kiev. De stad heeft de afgelopen weken ernstige schade opgelopen. Toch is het ook een plek waar een Oekraïense soldaat een reden vond om hoopvol te zijn voor de toekomst. En de reden, heeft vier poten. 

Husky Yukki was een gelukkige hond die een prima leven leidde met zijn verzorgster Marina en haar gezin, maar dan beginnen de bombardementen. Yukki rent bang weg, Marina en haar drie kinderen zoeken tevergeefs naar de hond. Op een gegeven moment moeten ze een moeilijke beslissing nemen: ze verlaten Bucha. Zonder hun geliefde Yukki. 

Het noodlot slaat toe

Als de husky eindelijk weer in de buurt van het huis opduikt, is er geen spoor meer van zijn familie te bekennen. Een van de buren neemt daarom de zorg van de hond op zich, maar tijdens de volgende serie bombardementen loopt Yukki wederom weg. 

Het wonder van de soldaat

Dan is daar Andriy Smirnov, een Oekraïense soldaat die het tij kan keren. Hij ziet de husky alleen op straat rondlopen en besluit een bericht op Facebook te plaatsen:
 

"Bucha, er loopt hier een hond door de straat. De verzorgers van de hond zijn gevlucht, maar we zullen ze vinden"

In een mum van tijd wordt het bericht meer dan 7000 keer gedeeld en komt het bericht voorbij in de tijdlijn van Marina. En ze kan haar ogen nauwelijks geloven. 

Op 12 april is het dan eindelijk zo ver: Yukki en Marina worden herenigd. Uiteraard is Yukki's natuurlijke beschermengel Andriy er ook. Het ontroerende moment werd vastgelegd in een video die op de Facebookpagina van de vrouw wordt gedeeld. 

Een happy end in een historisch moment van collectief verdriet. 

Bekijk hier de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen