Aanbieding

240 km te voet: man loopt 5 dagen met zijn hond om te ontsnappen uit Oekraïne

teefje Zuza dog-wow

Teefje Zuza liep met haar verzorger 240 km 

© Галина Геннадіївна Однорог/ Facebook

De man legde 240 km te voet af om zijn hond uit een belegerde stad in Oekraïne te krijgen. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

De situatie in de grote zuidelijke Oekraïnse stad behoeft geen uitleg. Sinds 1 maart wordt de stad belegerd en in is zo goed als geheel verwoest. Naar schatting zijn meer dan 20.000 inwoners omgekomen, 100.000 zitten nog steeds vast. Alle pogingen om een humanitaire corridor te creëren worden grotendeels geblokkeerd. 

Mensen proberen dus op eigen kracht de stad te verlaten. Onlangs ging een verhaal viral van een man die 240 km met zijn hond liep om haar in veiligheid te brengen. 

Een daad van menselijkheid

Een man pakte zijn koffers en besloot op eigen houtje de stad te verlaten. Vijf dagen en nachten liep hij samen met zijn hond om de stad Zaporizja te bereiken. 

Het kleine teefje Zuza bereikte Zaporizja compleet uitgeput. Ze had niet meer de kracht om nog verder te lopen. In het Oekraïnse Zaprorizja werd de hond verzorgd door vrijwilligers van Ludmila Szwajka en Halina Odorog. 

"Vijf dagen te voet. Geheel op eigen risico, want toen ze vertrokken wisten ze niet hoe de situatie zich zou ontvouwen en of ze de afstand te voet konden overbruggen. Onder vuur, in slecht weer en hitte hebben ze meerdere keren afscheid van elkaar genomen" zo schreef Ludmila Szwaja. 

De wil om te leven en de wil om zijn geliefde viervoeter te redden raakt vele op het internet. De man geloofde zelf niet dat hij zo'n lange weg te voet zou kunnen afleggen. 

We spreken onze bewondering uit voor al die mensen die zulke grote risico's nemen om onschuldige dieren te redden. We hopen echter dat voldoende humanitaire hulp de stad blijft bereiken zodat dit soort acties niet meer nodig zijn. 

 

Мариуполь..... Боль.... Слезы ..... Не прощу.... Только что к нам в Запорожье в центр пришёл мужчина , который 5 суток...

Posted by Галина Геннадіївна Однорог on Wednesday, April 27, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen