Aanbieding

Moeder barst in tranen uit als ze de reactie van haar autistische zoon ziet na ontmoeten hulphond

blonde vrouw draagt blauw shirt huilend met hand voor de mond dog-happy

De moeder kon haar ogen niet geloven

© Joy of Autism / Facebook

Honden zijn echt magische beesten. Alleen al hun aanwezigheid kan dingen op zijn kop zetten. Zelfs voor mensen die worstelen met sociale interactie. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Een paar jaar geleden ontdekte de familie Nehaus dat hun vierjarige zoon, Kai, autistisch is. 

De expats in Japan besluiten op dat moment om terug te gaan naar de VS om een hulphond voor Kai te vinden. 

Hulphond voor autistisch kind

Ze namen contact op met een goed doel die een hond hebben opgeleid speciaal voor Kai's behoeften. Binnen slechts enkele maanden was de Golden Retriever Tornado klaar om zijn nieuwe begeleider te ontmoeten. 

Kai's moeder was erg nerveus over de ontmoeting. Haar Autistische zoon voelde zich niet op zijn gemak bij aanrakingen, ook niet door zijn eigen ouders. Dit maakte eenvoudige dagelijkse taken zoals hem helpen eten of aankleden extreem moeilijk. Daarnaast zijn vrijwel alle sociale interactie buiten zijn eigen familie onmogelijk voor Kai. Tornado was Kai's laatste hoop om een verbinding te maken, maar Kai's moeder vreesde dat hij de hond nooit zou aanraken. 

Alles over het ras: de Golden Retriever

Magisch moment: hulphond ontmoet nieuwe familie

Toen brak het moment aan waarop Kai en Tornado elkaar ontmoeten. De zorgen van Kai's moeder verdwenen als sneeuw voor de zon. Kai rende naar Tornado toe en aaide hem onmiddellijk. Later ging hij bij Tornado liggen die toen een klein dutje deed. 

Kai's moeder kon haar tranen niet meer bedwingen. Het was de eerste keer dat haar zoon uit eigen initiatief fysieke aanraking opzocht. 

Sinds dat moment zijn Tornado en Kai onafscheidelijk. Tornado heeft het leven van Kai volledig op zijn kop gezet en deze viervoeter is het perfecte voorbeeld waarom wij honden onze beste vriend noemen. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen