Aanbieding

Brits onderzoek wijst uit: vegan honden zijn gezonder

Hond die groenten van aanrecht pikt dog-serious

Moeten we onze honden voortaan vegan voeren?

© Melianiaka Kanstantsin / Shutterstock

Uit Brits onderzoek blijkt dat veganistische honden gezonder zijn dan honden die er geen veganistisch dieet op nahouden. Hoe kan dat?

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Veganistische voeding is erg populair onder mensen, maar hoe zit dat eigenlijk bij onze viervoeters? Zou de puur plantaardige voeding voordelen kunnen hebben voor honden? Gezien het feit dat honden afstammen van wolven en wolven duidelijk carnivoren zijn, zouden velen denken dat een hond hier geen voordeel uit haalt. 

Brits onderzoek: veganistische honden zijn gezonder

Een Britse en tot op heden de grootste studie over dit onderwerp heeft zich hierover gebogen en het resultaat is verbluffend. Uit het onderzoek komt naar voren dat veganistische honden minder vaak naar de dierenarts hoeven dan honden die traditioneel voer krijgen. Alleen honden die rauw vlees eten zijn nog gezonder dan veganistische honden. Andrew Night, die de studie leidde, legt de schuld bij de commerciële diëten, die aanzienlijk meer calorieën bevatten dan plantaardige diëten. En een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden is overgewicht of obesitas. 

Veganistische huisdieren beter voor het milieu

Een meer dan verrassend resultaat, dat ook nog eens positieve effecten op het milieu kan hebben. De ecologische voetafdruk van onze honden en katten is vanwege hun diervoeding niet te ontkennen. Het is in ieder geval zeer goed mogelijk om je hond plantaardige voeding te geven, want het aanbod aan alternatieve voeding wordt steeds groter. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen