Aanbieding

Triest bericht voor duizenden volgers: beroemde politiekat met vervroegd pensioen

Kat op politie bureau cat-wow

Rijkswijkse twitterkat Winston gooit carrière over andere boeg 'Ik blijf schrijven'.

© Winston_bureaukat / Instagram

Triest paasbericht voor de tienduizend volgers op Instagram en ruim dertienduizend van twitterkat Winston: hun idool gaat verhuizen! 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds , Bijgewerkt op

In nauwelijks drie jaar tijd ontpopte kat 'Winston' zich van onhandelbare kat in de, volgens zijn eigen Twitter-account, ' baas' van het politiebureau waar hij aan woonde, aan de Sir Winston Churchillaan in Rijswijk. Onlangs is hij overgebracht naar 'een geheime locatie' met nieuwe vaste verzorgers. 

Twitterkat en huispsycholoog

Toen het nieuws bekend werd regende het verdrietige en teleurgestelde reacties van zijn talloze fans. Maar het kon niet anders, liet een van Winston's collega via twitter weten. 'We zagen hem wat minder vrolijk uit z'n ogen kijken. En hij was altijd alert, omdat er zo veel impulsen waren'. Ook Winston's ambtgenoten hebben het er moeilijk mee. Naast 'de baas' en beroemde twitterkat was Winston immers ook de huispsycholoog van het Rijswijkse politiebureau 'Als er een heftig incident is geweest, neemt iemand de kat even op schoot. Het breekt de heftigheid van het werk", vertelde politiechef Maarten van Mierlo in 2019 aan nieuwssite NU.nl.  Indirect werkte de populaire kat ook als bindmiddel: de overige draaiden vrijwillig samen op voor zijn dierenartskosten. 

Zware wissel

Deze toekomst had niemand durven voorspellen op die memorabele dag dat de politiemensen van het bureau in Rijswijk Winston in 2019 in beslag namen. De kat vertoonde gedragsproblemen en leek niet in de wieg gelegd voor het politieleven. Desalniettemin besloten zijn latere collega's hem in het politiebureau te huisvesten.  Van de ene op de andere dag werd Winston dus 'politiekat', met, zo lezen we op zijn 'winstagram account',  'een groot gevoel voor rechtvaardigheid'. Maar drie jaar trouwe dienst trokken een zware wissel op deze talentvolle kater.  Gelukkig voor het bureau én zijn fans blijft Winston in de buurt. Hij gaat bij een collega wonen. En, tweette hij 'ik blijf schrijven'.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen