Aanbieding

Hondenouders opgelet: deze 5 dingen vindt jouw hond niet leuk!

Verdrietige hond dog-wow © April Turner / Shutterstock

Ergert je hond zich weleens aan je? Gaat die vraag regelmatig door je hoofd? Of ben je ervan overtuigd dat jullie vier handen op een buik zijn? Wamiz zet 5 mensendingen waar honden volgens onderzoek niet van houden op een rij. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds , Bijgewerkt op

Als je hond gelukkig is bent jij het ook. Alles om het je huisgenootje naar de zin te maken. Toch kunnen we daarbij behoorlijk de plank misslaan. Alleen: hoe kom je daarachter? Elke hond is anders, dus het geluk van de ene hond is de ergste nachtmerrie van de andere. Waar het om draait, is signalen opvangen. Voelen wanneer je hond zich ongemakkelijk voelt, en daarin meegaan. Hier alvast een paar voorbeelden van gedrag waar jouw maatje zich stiekem behoorlijk aan kan storen. 

#1 Alleen gelaten worden 

Honden zijn sociale wezens. Ze willen gezelschap, gezelligheid en veel liefde. Sommige rassen, zoals de Greyhound, redden het wel een tijdje alleen. Maak er toch maar geen gewoonte van en probeer het tot een minimum te beperken. 

#2 Niet mogen ruiken

Stel: je bent aan het genieten van een heerlijke maaltijd. Maar na de eerste paar smakelijke happen, komt de ober om het bord weg te halen. Hoe zou dit voelen? Kijk: zo voelt je hond zich als het tijdens een wandeling niet hier en daar wat kan snuffelen. Met andere woorden: neem een beetje de tijd. 

#3 Knuffelen

Dit kan even hard aankomen, maar misschien is jouw maatje niet dol op knuffelen. Sommige honden worden er onrustig van, ervaren het als ongewenste intimiteiten. Wees alert op noodsignalen. Als ze geeuwen, grommen of hun oren plat vouwen, doe dan rustig aan met de knuffels. Maar wie weet, is dit op jouw hond niet van toepassing. 

#4 Doen alsof je een bal gooit

Het wel bekende spelletje. Je maakt aanstalten de bal te gooien, maar verstopt hem in plaats daarvan achter je rug. Fido rent weg, stopt, en komt dan terug met een verwarde blik. Heel grappig, de eerste keer.  Maar als je dit blijft doen, raakt je maatje gefrustreerd en angstig, en wordt spelen 'beladen'.

#5 Verdriet

Honden hebben een zes zintuigen als het op menselijke emoties aankomt. Ze voelen wanneer we gelukkig zijn en pikken onze negatieve vibraties op. In die mate dat onze stress volgens onderzoekers direct op de hond overslaat. Dat wil je niet, voor je trouwe maatje. Probeer dus je negatieve gevoelens op zij te zetten en richt je op de dingen waar jullie samen plezier aan beleven. Je zal zien dat het werkt!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen