Aanbieding

Door zijn trieste verleden slaapt dit hondje altijd in zijn voederbak

Hond slaapt met zijn hoofd in voederbak dog-sad

Gelukkige Neville: dutten in kostbare voerbak

© Twitter / ERUpstairs

Bij het zien van de beelden wordt je direct geraakt. Het meest kostbare bezit van deze kleine viervoeter blijkt zijn voederbak te zijn. Daarom blijft hij er ook 's nachts bij in de buurt. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

De Jack Russel Terriër mix Neville is nu bijna doof en kan op 12-jarige leeftijd amper nog zien. Toch staat de kleine viervoeter erop dat hij altijd zijn voerbak bij zich heeft. De schaal is zo belangrijk voor hem, dat verzorgster Susanne haar Neville zelfs helpt om de voerbak 's avonds in zijn mand te zetten, zodat hij er vervolgens lekker bij kan kruipen.

Deze hele situatie heeft een trieste geschiedenis. Twee jaar geleden zag Susanne de kleine Neville op de website van het plaatselijke dierenasiel en was direct verkocht en wist dat ze Neville mee moest nemen. Hij was helemaal uitgemergeld, onverzorgd en had rotte tanden. 

Alles over het ras: de Jack Russel

Zwerfhond had nog nooit een voerbak gehad

Drie uur lang wachtte Susanne voor het dierenasiel, zodat niemand Neville meer van haar weg kon nemen. Toen de twee elkaar weer zagen was het liefde op het eerste gezicht en mocht de kleine bij Susanne intrekken. En daar liet het verleden zich gelden. 

Eerst probeerde Neville voer van de grond te eten of uit de voerbak van Susanne's andere hond. Ze moest hem langzaam leren dat hij nu zijn eigen voerbak heeft en nooit meer met een lege maag naar bed gaat. Elke dag stond eten op hem te wachten, dat hij met niemand hoefde te delen. 

Sinds Neville besefte dat hij zijn eigen voerbak had werd het zijn meest kostbare bezit. Hij neemt zijn bak overal mee naartoe, en vind het heerlijk om er 's nachts in te slapen. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen