Aanbieding

Hond in nood: we hebben net de eerste lentedagen gehad en het is al weer raak!

Hond die het warm heeft dog-sad

De hond zat meer dan 1,5 uur in een hete auto

© Politie Basisteam Maastricht / Facebook

We hebben net goed en wel de eerste lentedagen achter de rug of de eerste hond in nood is al weer een feit. Gelukkig is erger voorkomen door adequaat handelen van de politie. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Politie Maastricht ontvangt melding

We hebben net kunnen genieten van de eerste lentedagen, maar helaas ging dat niet op voor een hond in Maastricht. Het is onbegrijpelijk dat dit fenomeen jaar in jaar uit weer opduikt zodra het warmer weer wordt. De politie schrijft op Facebook: "Vanmorgen kregen we een melding dat er al langere tijd een hond in een auto op het bovenste dek van de parkeergarage van het MUMC+ zou zitten". 

1,5 uur in de auto

De hond in kwestie bleek duidelijk last te hebben van de hitte en was aan het hijgen. De hond zat minstens 1,5 uur in de auto waarop de politie niet langer aarzelde en een raampje intikte. "Gezien de buitentemperatuur van 20 graden en omdat de auto in de volle zon stond, hebben we het raampje ingetikt en de hond uit de auto bevrijdt."

 

Let op: weer horen we over honden in te hete auto's. De temperatuur in de auto stijgt met deze warme dagen sneller dan...

Posted by Dierenbescherming on Thursday, June 25, 2020

Verzorger van hond achterhaald

Op de facebook pagina van Basisteam Maastricht valt te lezen dat de agenten de eigenaar van de hond hebben kunnen achterhalen. "Vanwege persoonlijke omstandigheden is ervoor gekozen om geen proces verbaal op te maken. De kosten van het raam zijn "uiteraard" voor de eigenaar," aldus de politie.

 

VIERVOETER BIJ HET MUMC+ Vanmorgen kregen we een melding dat er al langere tijd een hond in een auto op het bovenste...

Posted by Politie Basisteam Maastricht on Tuesday, April 12, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen