Aanbieding

Last van hooikoorts? Ook honden lijden aan deze kwaal

Hond bij bloemen dog-wow

Ook honden kunnen last hebben van hooikoorts

© Firn / Shutterstock

We hebben al even wat mooie dagen gehad, maar nu lijkt de lente toch echt haar intrede te doen. Dat is natuurlijk genieten, maar net zoals bij mensen is dat ook bij honden niet voor iedereen zo. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Een hond die heeft geen last van hooikorts, toch?

Het is lente en dus is het tijd om erop uit te trekken. Alleen of met de hond, heerlijk zonder jas door het bos of de weide lopend onder een stralende zon. Heerlijk, maar niet voor mensen met hooikorts. De bloesemtijd staat voor hen gelijk aan een periode van veel snotteren, niesen en tranende ogen. Gelukkig heeft een hond daar geen last van, toch?

Vergelijkbaar

Toch wel! Ook je favoriete viervoeter kan gevoelig zijn voor het stuifmeel van gras, planten of bomen. De verschijnselen zijn vergelijkbaar met die van de mens. Een hond zal meer niezen of sniffen, maar nog erger er kunnen zich ook vervelende huidirritaties voordoen. Het kan leiden tot jeuk aan de poten, oksels en liezen. De hond gaat dan likken en krabben, wat leidt tot huidirritaties.

Één op de vijf

Als je weet dat jouw viervoeter last heeft van hooikorts probeer dan uit te vinden op welke plekken je hond er het meeste last van heeft en vermijd deze. Naar schatting gaat het om wellicht één op de vijf honden, en een echt goede behandeling voor hooikorts is er nog niet, zo valt te lezen in het Leiderdorps Weekblad. Erg jammer natuurlijk, want wie wil er nu niet genieten van de voorjaarszon. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen