Aanbieding

Verdwenen katten en verwijderde vermist-posters zorgen voor groot mysterie in provincie Utrecht

Zwarte kat voor raam cat-serious

Er zijn meerdere katten verdwenen

© Olga Kazakevich / Shutterstock

In de provincie utrecht gebeuren de laatste tijd vreemde dingen. Meerdere katten zijn spoorloos en ook de opgehangen vermist-posters verdwijnen op mysterieuze wijze. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

In de gemeente Woerden zijn de afgelopen maanden meerdere katten spoorloos verdwenen, evenals de vermist-poster. Dit tot groot verdriet van de verzorgers. Wat is hier aan de hand?

Verdwenen katten en posters

Ongeveer een maand geleden was het kat Lilly die via het kattenluik naar buiten ging. "Na een blokje om het huis kwam ze altijd weer naar binnen", vertelt verzorgster Jolanda tegenover de Woerdense courant. "Maar deze keer dus niet. De volgende ochtend was ze nog steeds weg."

De omgeving werd afgezocht, Jolanda gooide briefjes in de brievenbus bij mensen en plaatste een bericht op Facebook voor vermiste/gevonden huisdieren in de regio. Daarnaast hing ze vermist-posters op in haar buurt, "maar die waren na een dag al door iemand weggehaald."

Professionals

Jolanda liet het er niet bij zitten en schakelde de hulp van professionals met een speurhond in. Met 2 speurhonden werd er gezocht en direct viel Jolanda wat op. De honden liepen het exact hetzelfde rondje als Lilly. "Op een gegeven moment raakte ze het spoor kwijt. Het zou me niet verbazen als iemand Lilly daar heeft opgepakt en meegenomen."

 

Vermist. Wie heeft Lilly gezien? Staatsliedenkwartier.

Posted by Jolanda Groen on Wednesday, March 9, 2022

Bowie

Nadat Jolanda buurgenoot Krista ontmoet, wordt haar vermoeden gesterkt. Krista's 12 jaar oude kater Bowie wordt al sinds augustus vermist. De kat ging op een dag een rondje doen, en kwam nooit meer terug. Ook Krista heeft maandenlang van alles ondernomen om Bowie terug te vinden, maar heeft nooit meer iets van hem vernomen. 

Grote zorgen

Jolanda heeft de zoektocht nog niet opgegeven, maar maakt zich grote zorgen over Lilly. De kat is echt onderdeel van het gezin, en ook haar broertje Billy is van slag. "Mijn dochter wilde niets voor haar verjaardag, alleen dat Lilly weer thuis zou zijn. Nu is ze ervan overtuigd dat Lilly met haar eigen verjaardag, deze maand, wel terugkomt. Laten we hopen dat dit ook echt gebeurt."

----------

We hopen dit mysterie snel wordt opgelost en Lilly, Bowie en alle andere katten weer veilig thuiskomen!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen