Aanbieding

Oekraïne: deze Jack Russell raakt de harten van mensen over de hele wereld

jack russel terrier in Ukraine dog-serious © ДСНС України / Facebook

Deze dappere hond werd beroemd nadat de Oekraïense staatshulpdienst zijn verhaal op sociale media plaatste. En hier lees je waarom. 

Door Maya van Tol

Online sinds , Bijgewerkt op

"Ontmoet de beschermheilige, dit is de beschermheilige. Hij is twee jaar oud. Hij is de ziel en mascotte van onze Chernihiv-pyrotechniek. Hij vergezelt ze altijd en overal. Trouwens, hij houdt heel veel van kaas, dus onze jongens, verwennen hem af en toe maar al te graag." schrijft de Oekraïense Hulpdienst in een Facebook-bericht.

De foto toont een Jack Russell Terrier-hond met een klein militair vest, starend naar een Russische mijn die uit de grond is getrokken op Oekraïens grondgebied.

Alles over het ras: de Jack Russel

Een aanzienlijke hulp

Jack Russels zijn jachthonden en hebben een uitstekend reukvermogen. Ze kunnen onder andere de geur van explosieven en andere chemicaliën detecteren.

Deze Jack Russel heeft sinds het begin van de oorlog hulpverleners geholpen bij het verwijderen van explosieven. Met de hulp van deze dappere hond zijn ongeveer 90 mijnen uit de grond gehaald.

Deze Jack Russel verovert de harten van mensen over de hele wereld

Het Facebookbericht heeft bijna 10.000 vind-ik-leuks en talloze positieve reacties die deze kleine held bemoedingen en danken voor zijn inzet. 

De foto van deze dappere terrier ging al snel viraal en is opgenomen in media over de hele wereld. 

 

Знайомтесь, це Патрон. Йому два роки. Він - душа та талісман наших чернігівських піротехніків. Супроводжує їх завжди і усюди. До речі, дуже любить сир, тож наші хлопці, при нагоді, балують його смачненьким.

Posted by ДСНС України on Tuesday, March 15, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen