Aanbieding

Een schattige Maine-Coon kitten
© Shutterstock: Symbolbild

Online een Maine Coon-kitten gekocht: bij de dierenarts wordt men wakker geschud

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Als ze het schattige katje in haar handen houdt is de vrouw dolgelukkig. Zoiets wil ze al heel lang! Al snel wordt duidelijk dat er iets niet klopt. 

Gabriele houdt van Maine Coon katten dus wil ze heel graag een kitten adopteren. Terwijl ze op zoek was naar een kitten, komt ze uiteindelijk online een advertentie tegen van een fokker in Taufkirchen, ten zuiden van München, die twee kittens te koop aanbood, perfect!

Ze komen snel tot een akkoord en de vrouw kan een van de schattige kittens mee naar huis nemen. De vrouw is in eerste instantie in de zevende hemel, maar dan realiseert ze zich langzaam dat er iets niet klopt. De kitten wil maar niet eten. 

Levensbedreigend!

Bij de dierenarts kwam de vrouw uit Beieren erachter dat het bijna te laat was, omdat de reden voor het niet eten ernstig kunnen zijn. Daarnaast is de kleine viervoeter ook nog eens beduidend jonger dan 12 weken, dus had de kitten nog niet gescheiden mogen worden van de moeder kat. 

Gabriele is geschokt en probeert onmiddellijk contact op te nemen met de verkoper, in de hoop ook de tweede kitten te redden. De fokker blijkt niet meer te bereiken. De vrouw is imiddels onzeker of ze wel een Maine Coon-kitten heeft gekocht. Er zijn te veel onzekerheden. 

Aankoop via internet

Veel mensen die een dier via internet kopen hebben soortgelijke ervaringen als die van Gabriele. Ongeacht of het nu om een schildpad, paard, hond of kat gaat. Daarom raadt het Wamiz-team het online kopen van een dier ook af. Ook al is de beschrijving van het dier correct, er is geen garantie dat ze gechipt, ingeënt of ontwormd zijn. Ook wordt er nog wel eens gelogen over het ras. Er zijn inmiddels talloze gevallen bekend waarbij honden uit een gemengd ras worden verkocht als echte rashonden. 
 

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen