Aanbieding

Ontroerende verhalen van Oekraïners die vluchten met hun dieren

Man met een hond in zijn armen dog-cat-sad

Ze laten hun dieren niet achter!

© Robert Pedraza / Facebook

Oekraïners proberen niet alleen hun families te redden, maar ook hun huisdieren. Foto's van dramatische ontsnappingen met honden en katten in hun armen ontroeren. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

"Zodra iemand een dier in zijn of haar hart gesloten heeft is het een familielid. En deze liefde stopt niet wanneer oorlog begint". Dit zijn de woorden van Peter Höffken van Peta Duitsland. 

De dierenbeschermingsorganisatie heeft een team gestationeerd aan de Pools-Oekraïense grens. Elke dag praten vrijwilligers met mensen die gevlucht zijn en hun geliefde huisdieren voor meer dan 60 kilometer naar de grens hebben gedragen. De dieren zijn vaak het enige wat de mensen nog hebben nadat ze alles hebben moeten achterlaten. 

Om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen geen afscheid hoeven te nemen van hun huisdieren, heeft de EU de strenge toelatingseisen voor huisdieren versoepeld. Bewijs van inenting tegen hondsdolheid kan nu ook in het land van bestemming worden geleverd. 

En dus kunnen de Oekraïners samen met hun geliefde huisdieren de weg naar veiligheid vinden. Door het plotselinge vertrek uit hun land hebben maar weinig van hen een transportdoos bij en nemen velen de dieren in hun armen. 

Bekijk onderstaand een aantal ontroerende beelden die momenteel rondgaan van Oekraïners en hun huisdieren. 

 

❤️🙏

Posted by Canis on Wednesday, March 2, 2022

Andrea Cisternino runt een dierenasiel in Oekraïne en laat zijn dieren niet in de steek

Mensen zoeken dekking in metrostations in Kiev

Verlaten dieren worden gered door soldaten

We hopen dat ze elkaar een moment van troost kunnen bieden. Onze gedachten zij bij hen.

Mensen die al erg lang op de vlucht zijn hebben hun huisdieren met pijn in het hart achtergelaten. De angst om de EU niet in te mogen is te groot. 

Natuurlijk wil me ook voor deze dieren zorgen. Talloze dierenbeschermingsorganisaties brengen voer naar Oekraïne of organiseren transporten voor achtergelaten dieren naar buurlanden. Tegelijkertijd vragen ze om donaties in natura en zoeken ze mensen die dieren willen adopteren. Er zijn vele manieren om te helpen!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen