Aanbieding

Kat bij dierenarts
© Shutterstock

Kat moet gecastreerd worden: een triest geheim wordt blootgelegd bij de dierenarts

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Als de waarheid aan het licht komt, springen de tranen in ieders ogen. Wie kan zoiets gemeens doen met een dier. 

Het komt als een heuse schok voor het team van de Horb Animal Welfare Association als ze beseffen wat hier gebeurt. Het personeel is stomverbaasd en kan het niet helpen hun gevoelens te uiten in een aangrijpende Facebook-post. Dit bericht is niet voor de zwakke magen, want het gaat hier over twee pasgeboren kittens. Allebei helaas dood. 

Het drama begint wanneer twee dierenliefhebbers de kleine zwerfkat vangen en naar het asiel brengen. Kleine Nola is nog geen jaar oud. Aangezien ze niet gecastreerd is, wordt ze standaard aangeboden aan de dierenarts. Dit zodat de dierenarts de ingreep kan uitvoeren. 

Het gevecht voor de kittens

Dan volgt de schok in de dierenkliniek: Nola is al drachtig! Bizar, zeker gezien nog geen 12 maanden oud is. 

Als de geboorte een paar dagen later begint, worden de eerste twee kittens doodgeboren. Een andere kitten zit vast in het geboortekanaal. Wanneer ze bij de dierenkliniek aankomen, is deze kitten helaas ook al overleden. Nu is alle aandacht gevestigd op kitten nummer 4. Het is nog onzeker of de kitten het gaat halen, maar zeker is dat deze bevallig niet bepaald zonder complicaties verloopt. 

De dierenrechtenactivisten doen daarom op Facebook nogmaals een dringende oproep om zoiets in het vervolg te voorkomen. Buitenkatten moeten zeker gecastreerd worden. "Het lijden is ondraaglijk", zo wordt geschreven. In Horb is iedereen blij dat Nola's bevalling niet in het wild heeft plaatsgevonden. Anders was de kat zelf wellicht ook overleden. 

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen