Aanbieding

kat Ebba

kat Ebba

© Vox

tv-kijkers verbijsterd door verzorgers van kat Ebba

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Wanneer de onwetendheid van verzorgers een kwelling wordt voor hun huisdieren, is dat bijzonder tragisch, zoals het verhaal van kat Ebba laat zien. 

Iedereen die een huisdier adopteert moet zich vooraf laten informeren over alle aspecten van het houden van een huisdier om het welzijn van het dier te garanderen. 

Helaas komt het maar al te vaak voor dat huisdieren zonder enig nadenken worden geadopteerd en vervolgens moeten lijden onder de onwetendheid van hun verzorgers, zoals in het geval van de kat Ebba, uit Kehl. 

Ebba kan niet meer bewegen

In de Duitse dierenrechtendocumentaire "Harte Hunde" op Vox zie je dierenrechtenactivist Ralf Seeger dieren in nood helpen. In de laatste aflevering van de show is Seeger te gast in het dierenasiel in Kehl. 

Daar valt zijn oog direct op een kat. De reden? Het dier is zo dik dat het niet meer kan bewegen en het verhaal erachter is schokkend.  

Levensbedreigend overvoed

Zoals manager van het dierenasiel Marieke Berger vertelt, moest de arme kat worden ingeslapen omdat hij "stonk en niet meer kan bewegen", aldus de verzorgers.

Ze vervolgt en legt uit dat het geen wonder is dat de kat niet meer kan bewegen. Toen ze werd gered van haar verzorgers woog ze 9 kilo meer dan het streefgewicht. 

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer je op de nieuwsbrief

"Dat is walgelijk"

Ralf Seeger is geschokt door de verhalen van Marieke en door de overvoeding van de kat. 

"Het is walgelijk dat dit soort dingen gebeuren. Walgelijk!"

Volstrekt onverantwoord gedrag van de verzorgers van de kat. Wanneer een kat zo zwaar wordt kan dit in het ergste geval leiden tot leverfalen. 

Ook Ebba heeft veel te lijden gehad. De poes had zichtbaar moeite met ademen, kon al weken niet meer op de kattenbak en had een vacht vol ontlasting. De huid raakte hierdoor ontstoken. 

Gelukkig is de poes nu wel in goede handen en krijgt ze de nodige verzorging. Hierdoor is ze al 5 kilo afgevallen, maar toch heeft ze nog een lange weg te gaan. 

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen