Aanbieding

kat

Kat Moggy

© Pixabay

Kat van overleden verzorger wordt naar asiel gebracht: dierenarts is stomverbaasd nadat hij microchip scant

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Toen de verzorger van de kat kwam te overlijden had de arme kat Moggy niemand meer. Althans, dat dacht iedereen bij de RSPCA totdat ze zijn microchip scande. 

De RSPCA in Swansea was ervan op de hoogte gebracht dat iemand was overleden en dat diegene een zwarte kat had achtergelaten waar nu niemand meer voor zou zorgen, behalve de buurman die af en toe nog wat eten klaarmaakte. De RSPCA kwam de knappe kat ophalen en nam hem mee naar de opvang. 

Toen de kat bij het asiel aankwam controleerde het personeel of hij gechipt was. Dat is een standaard procedure voor alle dieren die binnenkomen. 

Een verrassende ontdekking

De kat bleek dus gechipt te zijn. Echter, tijdens het uitlezen van de chip kwamen niet de gegevens van de overleden man naar voren, maar bleek dat de kat afkomstig was uit een ander gezin en in 2012 als gestolen was opgegeven. 

Meer dan 10 jaar geleden was de zwarte kat door de familie Harris geadopteerd uit het Llys Nini Animal Center van de RSPCA. Izzy Harris was destijds een RSPCA-vrijwilliger.

 ©Izzy Harris /RSPCA

Perfecte reünie

Toen Izzy het nieuws hoorde dat het asiel haar geliefde kat Mo had ontvangen was ze enorm blij en kon ze niet wachten om de kat in haar armen te sluiten. Ze had altijd gehoopt dat Mo was opgevangen door een aardige kattenliefhebber die goed voor het beest zou zorgen. Ze had er ook rekening mee gehouden dat de kat zou zijn overleden in de tussentijd. 

Het verhaal van Mo is een goed voorbeeld waarom je je kat altijd moet laten chippen, aangezien wonderen dus nog steeds voorkomen. 

Mo heeft zich inmiddels gesetteld in zijn voormalige thuis en maakt langzaam kennis met zijn broertjes en zusjes, waaronder een kat die tegelijkertijd met Mo was geadopteerd. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen