Aanbieding

Vrouw zoekt media op als ze hoort waarom ze haar vermiste kat niet meer terugkrijgt

<p>Rechts op de foto staat vermiste kat Pumba</p> cat-wow

Rechts op de foto staat vermiste kat Pumba

© Kat Vermist Of Gevonden / Facebook

Het leek erop dat kat Pumba nooit meer gevonden zou worden, maar niets bleek minder waar. Toch ziet de oude verzorger haar poes waarschijnlijk niet meer terug. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Op 25 augustus 2021 raakte de kat van Yvon Boot, Pumba, vermist. Yvon schakelde hierop Amivedi Vleuten de Meern in, een lokale afdeling van de stichting die zich bezighoudt met het opsporen van vermiste dieren. Yvon vertelt tegenover RTV Utrecht: "Pumba is een simpele boerderijkat, met gekleurde vlekjes. Overdag was ze meestal buiten, 's avonds kwam ze eten en bleef ze meestal binnen." 

Systemen niet gekoppeld

Toen Yvon de kat als vermist had opgegeven bij Amivedi, verspreidde ze ook foto's en oproepen via social media. Het leek allemaal niet te helpen, totdat een oplettende dierenvriend op Facebook een bericht voorbij zag komen van Dierenambulance Stichtse Vecht. De vrouw was alert genoeg om het verband te leggen met de vermiste kat uit de Meern, zo 25 kilometer verderop. Aangezien de Amivedi systemen uit de verschillende gemeentes niet zijn gekoppeld, was Pumba er tussendoor geglipt. 

Pumba heette al een week geen Pumba meer

Doordat er nogal wat tijd overheen gegaan was, en de kat al langer dan 2 weken in de opvang had gezeten, is men opzoek gegaan naar een nieuw gezin. Toen Yvon aankwam bij het dierenasiel in Utrecht had ze gedacht Pumba zo weer mee te kunnen nemen, maar niets bleek minder waar. Pumba heette al een week geen Pumba meer. Directeur Bart Dielessen legt uit:" Een gevonden dier wordt afgegeven, het asiel verzorgt het beestje en als er dan binnen twee weken niemand komt om het op te halen wordt er gezocht naar een nieuw onderkomen. Dat is de wettelijke verplichting."

Verplicht chippen?

Dit hele drama had voorkomen kunnen worden als de kat was gechipt. Voor honden is zo'n chip al verplicht, en als het aan de dierenbescherming ligt komt een verplichting er ook zo snel mogelijk voor katten. 

Pumba was niet gechipt, geeft Yvonne toe. "Voor ons huis is altijd een drukke weg geweest, waar veel bussen rijden. Helaas leefden onze poezen niet lang, zeg maar." Chippen had dus weinig zin. "Acht tot twaalf poezen sneuvelden op die drukke autoweg."

Hoop op hereniging

Yvonne hoopt dat de nieuwe eigenaren dit verhaal horen en er wellicht toch nog een hereniging inzit met de kat die voorheen door het leven ging als Pumba. Yvonne heeft namelijk nog een zusjes-poes waarmee Pumba al bijna 6 jaar lang samenwoont, en ze missen elkaar erg. Directeur Dielessen van het dierenasiel in Utrecht weigert echter contact op te nemen met de nieuwe eigenaren. "Als ik dat ga doen, dan hebben mensen geen vertrouwen meer in het asiel. Wie eenmaal een geschikt dier heeft gevonden, moet erop kunnen vertrouwen dat die niet kan worden teruggehaald. 

 

HELP!! ONZE VERMISTE POES IS GEVONDEN, MAAR HEEFT EEN NIEUWE ONBEKENDE EIGENAAR!! Sinds 26 augustus 2021 is onze lieve...

Posted by Steunpunt voor dieren on Monday, January 3, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen