Aanbieding

Kat bij kerstboom

De TikTok video komt met een tip die niet goed valt bij dierenvrienden

© Sharomka / Shutterstock

Internet gaat los om TikTok-trend waar mensen laten zien hoe je jouw kat bang maakt voor de kerstboom

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

Katten voelen zich op een magisch manier sterk aangetrokken tot kerstbomen en dat komt de boom niet altijd ten goede. Om dit te voorkomen, komen sommige internetgebruikers met brute ideeën.

Kerstmis zonder kerstboom is voor veel mensen een no-go, en dat is precies hoe onze huiskatten het zien, want voor hen is de kerstboom met zijn glinsterende kerstballen, slingers en tierlantijntjes een waar paradijs.

De liefde van de kat voor de kerstboom uit zich echter vaak op een andere manier die de kerstboom niet ten goede komt. Het is dan ook niet gek dat de meeste katten(h)ouders een oplossing zoeken om hun kattenkind bij de boom uit de buurt te houden.

Kat traumatiseren om kerstboom te beschermen

Het doel heiligt echter niet de middelen, en dit geldt ook voor de bescherming van de kerstboom. Vooral niet als onze dierlijke vrienden moeten lijden in het proces.

Maar een recente TikTok trend wil juist dat doen. Om de prachtig versierde kerstboom te sparen, zweert een TikTok-gebruiker dat het enige wat je hoeft te doen is de kat te 'traumatiseren'. Dit zou je moeten doen door met de punt van de kerstboom je kat te prikken.

Veel internetgebruikers zijn enthousiast, maar andere zijn woedend. Traumatiseren zoals op TikTok wordt gesuggereerd kan in ieder geval niet de oplossing zijn!

Katvriendelijke oplossing

Je kunt natuurlijk ook een kat-proof kerstboom maken! Zo blijft zowel de kerstboom als de band met jouw kat onbeschadigd. Lees hier alles over hoe je een kat-proof kerstboom maakt: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen