Aanbieding

Afbeelding van video kat met baby

Kat valt baby aan en voorkomt tragedie: video maakt duizenden mensen sprakeloos

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

De baby in het rode rompertje kruipt vrolijk door de kamer. Maar plotseling springt de kat van de bank en stort zich op de peuter. De reden laat niemand onbewogen.

Hebben katten een zevende zintuig? Een video gefilmd in Bogota suggereert van wel. 

Plotselinge aanval

De camera filmt een kamer met een peuter die rondkruipt en de omgeving verkent. Eerst is de jongen bij de kat, die comfortabel op de bank ligt. Dan kruipt hij plotseling naar de onderste rand van het beeld. Precies op dat moment schiet de kat van de bank en werpt zich bovenop het kind. Zonder de context zou je denken dat de kat het kind aanvalt. Maar wanneer je weet waar het kind zich naartoe begeeft, wordt het een heel ander verhaal. 

Een heldhaftige kat!

Op de video is te zien dat de kat zich pas weer kalmeert wanneer het kindje zich naar het midden van de kamer begeeft. En dit niet zonder reden. Net buiten beeld bevindt zich een steile trap. Het moment dat de kat zich op de baby werpt, bevindt het jongetje zich aan de rand van de 13 treden telende afdaling. 

kat die baby redt
De held van de video © DLoré Alvarez

Wanneer de moeder van de peuter de beelden ziet, kan ze haar ogen niet geloven. Haar kat heeft haar kleine jongen gered! De video van de heldhaftige kat gaan al snel de hele wereld over. De Colombiaanse kat wordt duizende malen bedankt en geprezen voor zijn heldendaad. En de moeder? Die heeft inmiddels een traphekje geïnstalleerd.

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen