Aanbieding

Enkele reis Groningen-Zeeland: kat Jimmy weer thuis na ongelooflijk avontuur

Boot en jimmy cat-wow

Jimmy nam een enkeltje Groningen-Zeeland

© Dierenambulance Zeeland / Facebook

De Groningse kat Jimmy maakte deze week een wel heel bijzondere reis. De kat was dagen van huis en werd uiteindelijk ergens op een boot voor de Zeeuwse kust weer aangetroffen. De vraag is: hoe kwam Jimmy daar tercht?

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds 30-11-2021 12:10, Bijgewerkt op 04-01-2022 11:56

Jimmy’s verzorger voelde zich radeloos toen zijn vijftienjarige, crèmekleurige kater plotseling spoorloos verdween. Een dagenlange onvermoeide zoektocht leverde niets op.

Totaal onverwacht kreeg hij op een dag een telefoontje van de dierenambulance Zeeland: Een schipper had de avontuurlijke kat aan bord van zijn schip gevonden, in de buurt van het sluisplateau in Hansweert.  

Onverwachte passagier 

Het beestje voer als onverwachte passagier mee van Groningen naar het Zeeuwse Hansweert, zo laat de Dierenambulance Zeeland op Facebook weten. Kort daarvoor, het was een gure novemberdag, klom Jimmy aan boord van de boot die lag aangemeerd in het Van Starkenborghkanaal in Groningen. De schipper zag hem wel, maar ging ervanuit dat de avonturier snel weer op de kade zou springen.

Verzopen hoopje kat

Maar enkele dagen later trof hij ineens een verzopen hoopje kat aan op het dek. Onmiddellijk werd Jimmy afgedroogd en voor de kachel gezet. Eenmaal aangemeerd in Hansweert zocht de geduldige en diervriendelijke schipper direct contact met de dierenambulance.

Ondertussen vond het tijdelijke scheepsmaatje het ook welletjes dus hij liet zich probleemloos in de mand stoppen en naar de dierenarts vervoeren.  Het katje was doorweekt en had een klein wondje op zijn poot, maar voor de rest helemaal in orde. Gelukkig bleek Jimmy gechipt te zijn, zodat snel gebeld kon worden met de Groningse familie.  

Opgelucht ging de verzorger de volgende dag op pad om zijn maatje op te halen in Dierenasiel de Bevelanden in Goes. 

Laat een reactie achter

0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen