Aanbieding

Hond met medicijnen

Dierenarts Nanette Velthuyse schrok toen ze dit middel ineens online zag opduiken

© Liudmyla Guniavaia / Shutterstock

Dierenklinieken waarschuwen: stop met het geven van dit medicijn aan je huisdier!

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds Bijgewerkt op

Het zou helpen tegen stress bij vuurwerk maar dierenklinieken waarschuwen massaal dat mensen moeten stoppen met het kopen van dit medicijn!

Vuurwerk is dit jaar tijdens de jaarwisseling verboden, maar te veel Nederlanders trekken zich daar weinig van aan. Niet voor niets legt de stichting Koninklijke Hondenbescherming de nadruk op handhaving.

Harde knallen, gillende keukenmeiden of een indringende ‘plof’: veel huisdieren ervaren de periode rond oud en nieuw als een weken durende nachtmerrie.

'Wondermiddel' ?

Online wordt vaak het medicijn ‘Vetranquil’ aangeraden en verkocht als hét middel om die angst voor vuurwerk weg te nemen.Maar dit middel kopen is een heel erg slecht idee schreven de dierenartsen van dierenkliniek Lieshout onlangs op Facebook.

“Daar ligt hij dan, tijdelijk opgesloten in zijn eigen lichaam, maar intussen nog steeds heel bang. Lekker rustig? Voor de eigenaar misschien, maar toch niet als je dit weet!"

Noodkreet 

In 2019 plaatste een dierenkliniek in Buitenveldert al een vergelijkbare noodkreet: "Vetranquil is een narcosemiddel waarbij de dieren het geluid heel scherp kunnen waarnemen, maar niet kunnen reageren doordat hun spieren verslapt zijn. Daarnaast is dit middel gevaarlijk voor dieren met epilepsie. Koop dit middel dus NIET!"

Paardenmiddel

Dierenarts Nanette Velthuyse schrok toen ze dit middel ineens online zag opduiken, vertelde zij eerder aan ‘Editie NL’ van RTL Nieuws. "Vetranquil is een ouderwets middel dat nog weleens als narcosemiddel voor paarden wordt gebruikt. Of als kalmeringsmiddel voor heel jonge honden die net zijn geopereerd aan hun knieën en dus zo min mogelijk mogen bewegen, maar uit enthousiasme de bench uitspringen".

Voor tips die wél werken, kan je onder meer terecht in de informatiebrief of op de website van dierenkliniek Lieshout.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen