Aanbieding

Weer poging tot dognapping in Zuid-Holland: hondenhouders opgelet!

Franse bulldog dog-angry

Helaas moeten we opnieuw berichten over een poging tot dognapping in Zuid-Holland. Op 16 november probeerde een man een Franse Bulldog te stelen van een vrouw die haar honden uitliet. 

Door Sander Nelisse

Online sinds 24-11-2021 17:51

Witte busje

Opnieuw was het raak, en opnieuw was er een wit busje bij betrokken. Het gaat om een dognapping poging in Maassluis op dinsdag 16 november. Het gebeurde allemaal op de Frans Halslaan waar een man probeerde een hond van een vrouw mee te nemen. 

Blaffende redder

De vrouw was de hond aan het uitlaten tot er plots een witte Mercedes Vito bus kwam aangereden. De man stapte uit de bus en ging voor de vrouw staan. Toen de vrouw vroeg wat er aan de hand was, probeerde de man de hond, een Franse Bulldog, mee te nemen.

Ales over het ras: de Franse Bulldog

De andere hond die de vrouw bij had begon hard te blaffen, waardoor de man geen kans had om de Bulldog mee te nemen en droop af in zijn busje, aldus de vrouw tegen 112maasmedia. De man heeft de vrouw vervolgens nog even achtervolgd en is vervolgens weggereden. 

Politie zoekt getuigen

De politie is uiteraard op zoek naar de dader. De man is blank, heeft zwart haar en is ongeveer 1,80 meter. Hij reed dus in een witte Mercedes Vito bus, droeg een mondkapje en sprak gebrekkig Nederlands. Vermoedelijk gaat het om een Bulgaar. Heb je een tip, bel dan de politie op 0900-8844. 

Eerder riep de politie al op om alert te zijn op dognappers en altijd aangifte te doen indien jouw hond wordt gestolen.