Aanbieding

Monique Westenberg breekt harten dierenliefhebbers met bijzonder gebaar voor hond

<p>De 6-jarige Pitbull Gioia&nbsp;kan niet meer zelfstandig de trap oplopen</p> dog-wow

De 6-jarige Pitbull Gioia kan niet meer zelfstandig de trap oplopen

© Monique Westenberg / Instagram

Monique Westenberg en haar honden zijn onafscheidelijk. Ze slapen elke nacht samen, maar met de zesjarige Gioia leek dat niet meer mogelijk.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds , Bijgewerkt op

De stevige pitbull loop slecht en kan niet meer zelfstandig de trap van de fraaie villa in Berkel en Rodenrijs op. Maar tillen was geen optie, liet ze onlangs weten op haar populaire instapagina: "Iedere dag de trap op en af tillen is voor mijn rug ook niet bevorderlijk."

Screenshot Instagram story Monique Westenberg
© Monique Westenberg / Instagram

Zittend naar boven

Inderdaad hijs je een volwassen pitbull niet een- twee- drie naar boven. Een teefje zoals Gioia wordt gemiddeld tussen 43 en 46 cm groot en weegt al snel 20 kilo. Radeloos ging Westenberg opzoek naar oplossingen.

 "Iemand die een trapliftje kan maken of andere tips? Dit is geen grap, want ze slaapt naast me en dat wil ik ook zo houden",  luidde de noodoproep van hondenliefhebster onder haar 750.000 volgers op Instagram.

Screenshot Instagram story Monique Westenberg
© Monique Westenberg / Instagram

Meer dan een huisdier

Tenminste één trapliftenfirma begreep direct wat de hondenliefhebster bedoelde. “Wij begrijpen dat honden vaak meer zijn dan alleen een huisdier", schrijft de  trapliftspecialist op zijn website.

Het bedrijf bedacht een ingenieuze oplossing. De traplift krijgt geen stoel, maar een bak. Hier kan de hond in zitten als hij naar boven of beneden wil. Je kunt ook een hondenmand in de bak zetten. Als de hond op de traplift zit, bedien je deze met de afstandsbediening en de lift doet al het werk.

Lang hoefde de vermoedelijk blondine niet na te denken.  Bij een foto van installateurs die bezig zijn met de traplift schrijft Westenberg: "Zo benieuwd hoe het straks geworden is en hoe Gioia het zelf vindt".

Screenshot Instagram story Monique Westenberg
© Monique Westenberg / Instagram 
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen