Aanbieding

Dierenpolitie neemt tientallen katten in beslag: ook kruisingen met wilde katachtigen

Katten in vieze ruimte cat-sad

De katten leefden in een kleine ruimte onder slechte omstandigheden

© Dierenpolitie -DCG- Limburg / Facebook

Opnieuw heeft de dierenbescherming moeten optreden na de vondst van een aantal verwaarloosde katten. Dit keer waren het niet alleen normale huis- of raskatten...

Door Sander Nelisse

Online sinds 22-11-2021 16:00, Bijgewerkt op 04-01-2022 11:56

Zeer slechte omstandigheden

Het komt helaas nog altijd te vaak voor. Katten of honden die in grote getalen in veel te kleine en slecht onderhouden ruimtes verblijven. Zo ook dit keer. De dierenpolitie (de afdeling DCG van de politie in Weert) heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een controle uitgevoerd nadat ze een tip hadden ontvangen. Er zouden enkele katten onder zeer slechte omstandigheden leven, zo valt te lezen op hun Facebookpagina.

Hybride katten

De melding bleek te kloppen en de diensten troffen enkele tientallen katten aan die onder zeer erbarmelijke omstandigheden leefden. Vele huiskatten, maar ook een aantal hybride katten werden aangetroffen. Hybride katten zijn katten die gekruist worden met wilde katachtigen. De diensten doen verder onderzoek welke momenteel nog loopt. Tevens worden er bestuurlijke maatregelen getroffen. 

Laat een reactie achter

0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen