Aanbieding

Let op voordat je je auto start! Met deze tips kun je duizenden levens redden

Auto met bevroren ruit cat-serious

Met slechts een paar simpele stappen kun je veel levens redden

© Dafinchi / Shutterstock

Het is heel verleidelijk om de auto warm te laten draaien, vooral nu het steeds kouder wordt. Maar bedenk je wel dat je hiermee levens in gevaar kan brengen!

Door Maya van Tol

Online sinds 19-11-2021 11:10, Bijgewerkt op 04-01-2022 11:56

We hebben allemaal de neiging wel eens; als het koud wordt rennen we naar de auto en zetten we de motor aan, zodat de auto lekker opwarmt. Tuurlijk, dat is heel aangenaam. Maar houd er wel rekening meer dat anderen ook aangetrokken worden door deze warmte!

Een knus plekje voor buitenkatten

Buitenkatten en straatkatten zoeken 's winters graag warme en overdekte plekken op om te schuilen. Sommigen kiezen er dan voor om onder de motorkap van een auto te gaan liggen. De warmte die motoren afgeven is namelijk erg aantrekkelijk door straatkatten. 

Katten zien natuurlijk niet in dat dit levensgevaarlijk is. Het vinden van een warm plekje om te schuilen, staat voor hen op de eertse plaats. Ze hebben er geen benul van dat iemand de auto kan starten en wat voor gevolgen daarbij komen kijken. 

Je kunt levens redden met dit simpele gebaar

Er is geen manier om een straatkat duidelijk te maken dat schuilen in of onder een auto levensgevaarlijk is. Daarom is het ontzettend belangrijk om ervoor ze zorgen dat alle schuilende zwervertjes weg zijn voordat je de wegrijdt.

Een paar keer kloppen of tikken op de motorkap is daarvoor al voldoende! Katten hebben waanzinnige reflexen, en schrikken van de kleinste geluiden! Ze zullen maken dat ze wegkomen. 

Help jij ook mee deze winter?

Bron: wamiz.fr 

Laat een reactie achter

0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen