Aanbieding

“Wat we zagen was hartverscheurend”

“Wat we zagen was hartverscheurend”

© Stichting Charlotte's Angels Zorg/Hulp Angels / Facebook

Zwaar verwaarloosde honden gevonden bij illegale fokker

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds Bijgewerkt op

Een anoniem telefoontje naar dierenopvang stichting Charlotte’s Angels leidde tot een afschuwelijke ontdekking. “We zijn heel wat gewend maar tranen en tuiten gejankt om wat we aantroffen”.

Ze waren zwaar verwaarloosd, doodsbang en zaten met ijzeren kettingen vastgebonden in hun kennels. De drie honden die stichting Charlotte’s Angels vorige week weg wist te halen bij illegale fokker.

3 honden gered

Op dit moment worden nog steeds dieren op het terrein vastgehouden, schreef de stichting, die ook in België actief is,op haar facebookpagina. “We hebben de drie honden weg kunnen krijgen, maar er is nog meer, veel meer”. Het verhaal begon met een vaag en onduidelijk telefoontje van iemand die door omstandigheden niet meer goed voor de drie honden zou kunnen zorgen.

Pas na enig speurwerk ontdekte het team dat deze persoon op marktplaats jonge pups te koop aanbiedt. Eenmaal ter plaatse trof de stichting eerst een gewoon woonhuis. Niets bijzonders. Hoogstens klonk er wat veel geblaf. Voorzichtig gingen de dierenredders op onderzoek uit. Even later stond hun hart stil. “Wat we zagen was hartverscheurend” lezen we in het verslag.

Speciale locatie

Drie honden, Velvet, Amy en Cloe genoemd, konden mee. De dieren waren zwaar verwaarloosd, staat er verder op de facebookpagina. “Hun vachten zijn vervuild, ze zakken door hun pootjes van zwakte, ze hebben oorontsteking, missen stukken oor, zijn patella luxatie, en ga zo maar door”. De direct ingeschakelde dierenarts heeft de overleveraars inmiddels gevaccineerd, ontwormd en een anti parasiet behandeling gegeven Trimsalon Dogs en Soda komt volgende week langs, aldus stichting Charlotte’s Angels.

Inmiddels zouden de dieren zijn ondergebracht in ‘het hondenbos’ net over de grens in België. Hier, een speciaal voor ernstig verwaarloosde honden ingerichte locatie, krijgen de overleveraars volgens de stichting de zorg die noodzakelijk is om op adem te komen. Voor pleeggezinnen zou hun situatie nog te slecht zijn.

Welke acties de stichting heeft ondernomen achteraf en waarom de dierenbescherming in eerste instantie niet is ingeschakeld is onduidelijk. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen