Aanbieding

Istanbuls’s zielige zwerfkat blijkt geslepen oplichter (video)

Kat in supermarkt cat-wow

"Nokta doet hetzelfde met ons allemaal, ik ben ook in zijn val gelopen"

© TRT World / Facebook

‘Hongerpijnen’, ‘flauwvallen', een ‘manke poot’. Met zijn geloofwaardig geacteerde ‘drama’s’ laat straatkat Nokta achteloze bezoekers van een supermarkt in de wijk Kadiköy in de val lopen.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds 15-10-2021 06:00, Bijgewerkt op 04-01-2022 11:57

De showtjes leveren de 'bedelkat' dagelijks luxueuze maaltijden én zelfs een heus 'baantje' op.  Medewerkers noemden hem Nokta.

2 X miauwen voor een maaltijd. 

Bij het gangpad met dierenvoeding wacht de slimmerik op sympathiserende shoppers en begint de miauwen als ze in de buurt komen. “Het is twee maanden geleden dat ik hier begon, maar Nokta was al lang voor mij een personeelslid. Hij ‘werkt’ hier al twee jaar. Toen hij de voedselafdeling ontdekte, is hij hier altijd blijven komen", zei de manager van de winkel, Ayfer Küçük, tegen webmagazine 'de Jonge Turken'.

Menig professioneel acteur zou jaloers zijn op Nokta’s acteerprestaties.  Alles trekt deze dramaqueen uit de kast. Af en toe haalt hij zijn poot op en doet alsof hij kreupel is.  Andere keren valt hij “flauw” om minder enthousiaste klanten over te halen voer voor hem te kopen.

“Met twee miauwen verdient hij een maaltijd. Hij houdt ons allemaal voor de gek. Wij kopen het, onze klanten kopen het ook. Hij laat iedereen eten kopen. Als het moet, hinkt hij of doet alsof hij bewusteloos is. Als het aan hem lag, zou hij 15-20 porties per dag krijgen. Maar wij vinden het echt niet erg, want hij moet ook eten,” vervolgde manager Küçük tegen het webmagazine. 

Sociale media hit

In Istanbul is ‘de bedelkat’ inmiddels een ware sociale media hit. Zo plaatsttte 'slachtoffer’ Ozan Göksu onlangs een video van de bedelkat online en kreeg tientallen reacties. “Ik heb geleerd dat hij meer doet dan alleen geduldig wachten in het gangpad voor dierenvoeding. Soms tilt hij een poot op en doet alsof hij gewond is, soms doet hij alsof hij honger heeft". Over dit type fratsen kan Göksu inmiddels uren doorpraten. “Hij jankt en miauwt, en eet nu 10 maaltijden per dag. Het winkelpersoneel heeft hem door en probeert de hoeveelheid voer die hij krijgt te beperken. Er is genoeg eten buiten, maar hij bedelt nog steeds om eten van hier. Hij heeft er een gewoonte van gemaakt. Het was niet alleen iets wat hij bij mij deed, hij doet het bij elke klant die binnenkomt.”  Vertelde Göksu tegen dTJ.

Houdbaarheidsdatum

Toch heeft ook dit succes een houdbaarheidsdatum. Neem bijvoorbeeld, Can Arkın,die speciaal voor Nokta naar de supermarkt kwam en na afloop verslag deed aan de webiste. “We zagen onze harige vriend op sociale media. Ik denk dat hij een beetje getraind is, of misschien heeft hij het zelf geleerd. Hij heeft het ook bij ons geprobeerd, maar ik denk dat hij vol zat, dus hij heeft niet veel moeite gedaan. Iedereen geeft hem te eten. Je zou de plank moeten zien, hij is leeg. Hij heeft alles opgegeten. We kwamen hier alleen maar om hem te zien.”

Laat een reactie achter

0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen