Aanbieding

9 honden in beslag genomen in Dronten: ze leefde in dikke laag ontlasting

Hond die in beslag is genomen dog-sad

De honden leefden in een dikke laag ontlasting

© Meldpunt 144 / Facebook

Op 11 oktober heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 9 honden in beslag genomen op een bedrijventerrein in Dronten.

Door Sander Nelisse

Online sinds 12-10-2021 17:22

Sterk vermagerd en geen drinkwater

Een verschrikkelijke ontdekking op een bedrijventerrein in Dronten. Naar aanleiding van een melding bij Meldpunt 144 hebben de Landelijke Inspectie Dierenbescherming en de Politie een controle uitgevoerd. Tijdens deze controle trof men op locatie 9 honden aan die sterk vermagerd waren en geen drinkwater hadden. Het is niet de eerste keer dat het juist hier misging. 

Vast aan een korte ketting

Bij aankomst trof men direct twee magere honden achter een hek aan. In een afgesloten aanhanger vonden ze nog drie jonge honden. De vloer van de aanhanger lag vol met een dikke laag ontlasting, enkele centimeters dik! Een van de jongere honden had wonden aan de kop en poot. Verderop op het terrein trof de politie nog een ruimte aan waar nog eens vier honden leefden. Deze zaten vast aan een korte ketting van 50 centimeter en konden daardoor nauwelijks rechtop staan, zo valt te lezen op de Facebook pagina van Meldpunt 144.

Al 8 honden weggehaald

In deze ruimte was wel water aanwezig, maar door de kettingen konden de honden er niet bij. Ook hier was de hele ruimte bedekt met ontlasting en had een aantal honden ontstoken ogen. 
De honden zijn in beslag genomen. Dat is niet de eerste keer, want in juli werden er op hetzelfde terrein al 8 honden in beslag genomen. Of er een verband is tussen beide meldingen en wie die eigenaar van het pand is blijft nog gissen. 

De dieren zijn overgebracht naar een opvangadres voor onderzoek en de hoognodige verzorging.