Aanbieding

Hond Buddy ontvoert door camperdieven: dankzij social media weer terecht

Hond Buddy in auto dog-wow

De foto met het signalement van Buddy werd duizenden keren gedeeld. 

© Stichting Hart Limburg Zuid / Facebook

Buddy's verzorgers voelden zich radeloos. “Dat de camper is gestolen “het zei zo". Maar buddy willen ze heel graag terugvinden die is niet vervangbaar voor de baasjes” schreef de stichting Hart Limburg Zuid, die zich inzet voor vermiste huisdieren, op facebook. 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds 12-10-2021 11:33

Gewoon een doordeweekse avond ergens begin oktober. Net na zonsondergang liet de Duitse familie de camper met de hond erin even achter op een parkeerplaats bij een supermarkt in het Duitse Kleve.  Volledig onbekommerd, ze zouden niet lang wegblijven. Bij terugkomst bleek het kampeervoertuig met aanhanger gestolen. Ook hun geliefde maatje, Buddy, een hondje van het prachtige ras Spinone Italiano, viel zo in handen van camperdieven.

Dagenlang spoorloos

Dagenlang bleven de jachthond en de camper spoorloos. Zijn verzorgers waren ten einde raad. Alle mogelijke hulptroepen werden ingezet. Omdat het Duitse gezin niet ver van de Nederlandse grens woont werd ook in Nederland meteen een grootschalige zoekactie opgezet. "...kampeer plekken werden gecheckt, de chip werd ook aangemeld in Nederland, bellen met de Politie in Nederland, Amivedi inschakelen, en delen op social edia heel veel delen bij de rasverenigingen, camper sites, Jager, enz enz en bellen onder elkaar welke acties nog konden worden uitgezet", laat stichting Hart Limburg Zuid op hun facebookpagina weten.

Een wonder

Dankzij het bericht van Stichting Hart Limburg Zuid en vele duizenden likes en shares op Facebook kwam op 11 oktober het verlossende bericht dat hond Buddy was gevonden. Niet in de Camper waarin hij was vertrokken, maar langs een drukke weg in Duitsland niet ver van de grens met Gelderland. "Buddy is gelukkig ongedeerd en nu onderweg naar huis met zijn baasjes", laat de stichting via Facebook weten.