Aanbieding

Hond tussen herfstbladeren

In de herfst is het extra opletten met je hond in het bos!

© Lubo Ivanko / Shutterstock

Boswandeling niet zonder gevaar: pas op voor deze 'gifbommetjes'

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het is opletten nu er door de droogte en warmte van afgelopen weken veel groene eikels zijn gevallen. Deze zijn giftig voor honden!

Niets nieuws, maar wel een waarschuwing 

Wanneer je wel eens met je viervoeter door het bos wandelt weet je dat ook jouw hond alle hoeken en gaten afstruint op zoek naar lekkere geuren of wellicht een kleine traktatie. Mocht je vrij recent nog in het bos zijn geweest kan het je niet ontgaan zijn, groene eikels op de grond. Dat is niets nieuws, maar wel een waarschuwing voor honden(h)ouders. 

Niet geheel zonder gevaar

Tijdens de herfst vallen eikels van de bomen, maar ook nu zie je ze al. Met name de groene niet rijpe eikels, en juist die zijn gevaarlijk. Niet zo zeer voor jou, maar wel voor je favoriete viervoeter. Groene eikels bevatten, veel meer dan rijpe bruine eikels, tannine. Wanneer je hond te veel tannine binnenkrijgt kan braken, diarree en buikpijn als gevolg optreden. In het ergste geval onstaan er nierfalen; dit is levensgevaarlijk voor honden. Die heerlijke boswandeling is dus niet geheel zonder gevaar. 

Voorkomen beter dan genezen

Let dus goed op wanneer je hond met platte snuit over grond heen schuift op zoek naar lekkere dingen. In eerste instantie geldt dit nu vooral voor groene eikels, maar ook tijdens de herfst is het opletten. Je viervoeter kan net zo goed last krijgen van het eten van bruine eikels. Voorkomen is beter dan genezen! Let dus goed op wanneer je in het bos rondloopt of ergens in de wijk waar meerdere eikenbomen staan.   

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen