Aanbieding

Weer poging tot dognapping: vrouw beroofd in Staelduinse Bos

Vrouw loopt met hond dog-wow

Twee mannen sloegen toe in het Staelduinse bos

© Foto Para Ti / Shutterstock

Het lijkt steeds vaker te gebeuren: dognapping. Deze keer sloegen twee mannen toe in 's-Gravenzande.

Door Nelleke Pieters

Online sinds 11-01-2022 06:00

Soraya kreeg donderdagochtend 9 september de schrik van haar leven. Twee mannen probeerde haar hond te stelen en beroofde haar van haar tas. 

Hond wist te ontkomen

Op Facebook waarschuwd de jonge vrouw mede hondenverzorgers: “Honden eigenaren opgelet!!!!” Post ze boven een plaatje met een waarschuwingslogo en in grote letters: ‘LET OP!!!’ “Vanmorgen is er geprobeerd door 2 mannen mijn hond te stelen in het Staelduinse bos”, laat Soraya in haar bericht weten. In de post is te lezen dat haar hond gelukkig wist te ontkomen en ongedeerd is gebleven. De overvallers maakte wel haar tas buit met daarin haar telefoon. 

Aangifte gedaan

De Zuid-Hollandse lichtte metteen de politie in en heeft aangifte gedaan. Toch wil ze via Facebook mede hondenouders alert maken en waarschuwen voor de twee mannen die nog altijd rondlopen en misschien wel opzoek zijn naar een nieuw viervoetig slachtoffer. “Het betreft 2 mannen van niet Nederlandse afkomst, ik vermoed oostblokkers”, omschrijft ze. “Beide lichtgetint waarvan 1 met volle donkere baard en snor die een Donkerblauwe nike pet droeg”. 

Hopelijk worden de daders snel gepakt en tot die tijd: pas goed op jullie trouwe vrienden! Zoals de koninklijke Hondenbescherming op 17 augustus al zeiden: “Wij raden alle hondenbaasjes aan goed op hun dieren te letten, ze niet onbeheerd bij winkels achter te laten, ze niet zonder toezicht in de tuin te laten en ze tijdens wandelingen dicht in de buurt te houden”

Laat een reactie achter

0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen