Aanbieding

tomatensaus met slakkenkorrels
zie afbeeldingsinformatie

In het gras lagen soepbeenderen bedekt in een soort tomatensaus

© Anke Janssens-vdb / Facebook

Levensgevaarlijk slakkengif vlakbij speeltuin in Mechelen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Je wilt deze advertentie delen:

Tijdens haar rondje met haar hond doet ze een levensgevaarlijke vondst vlakbij de speeltuin. Honden kunnen erdoor in coma raken of sterven.

Ik kon hem nog net op tijd wegtrekken

Afgelopen zaterdag avond is Anke Janssens uit Mechelen aan de wandel met vrouw en kinderen en hun hond. Terwijl ze vlak bij een speeltuin liep, zag ze soepbeenderen liggen met daarin dus slakken gif. "Ik kon hem nog net op tijd wegtrekken" zo vertelt Anke tegen GVA

In het gras lagen soepbeenderen bedekt in een soort tomatensaus vermengd met blauwe zeer giftige slakkenkorrels. "Levensgevaarlijk", zegt Anke. 
Dierenarts Bart vander Kuylen begrijpt niet wat mensen bezielt. "Honden kunnen erdoor in coma raken en sterven" zo vertelt hij aan GVA. 

Dat is natuurlijk niet de schuld van de honden, maar van hun baasjes

Anke trof naast de soepbeenderen en het slakken gif nog meer aan: "zelfs het bakje waarin alles geprepareerd was, vond ik terug". Uit voorzorg heeft ze alles meegenomen naar huis. Anke vreest dat er iemand is die uit frustratie honden wil vergiftigen. "Sinds de stad hier vuilnisbakken heeft weggehaald, ligt er veel meer hondenpoep. Dat is natuurlijk niet de schuld van de honden, maar van hun baasjes", zo vertelt Anke. 

Als je hond het vergif binnenkrijg moet je snel handelen

Een vergiftiging met slakken gif behoort tot de ernstigste vergiftigingen die een hond kan oplopen. Symptonen die razendsnel zichtbaar worden zijn schuimbekken, krampen en spasmen en verlies van bewustzijn. Dierenarts Bart vander Kuylen tegen GVA:"Als je hond het vergif binnenkrijgt moet je snel handelen. Het komt erop aan om je hond te laten braken, nog voor de krampen beginnen. Direct daarna kun je het beste zo snel mogelijk een dierenarts bezoeken"

De woordvoerder politie van Mechelen-Willebroek, Dirk van de Sande, zegt:" wij roepen mensen op om dit soort feiten door te geven, want dit is onaanvaardbaar. Er zijn twee redenen om de politie in te schakelen. Enerzijds voor een aangifte in de hoop de dader op te sporen en anderzijds om te zorgen dat al het vergif wordt opgeruimd. 

Gelukkig komt het nog niet al te vaak voor, maar het is en blijft oppassen dat je viervoeter niets van de grond eet wat giftig of gevaarlijk is. Wij begrijpen überhaupt niet waarom iemand zoiets zou doen.

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen