Aanbieding

Man geeft ongelofelijk eerbetoon aan zieke Labradoodle

Labradoodle op de rug van man
dog-wow

Monty en Carlos gingen vaak samen de bergen in

© The Brecon and Radnor Express / Facebook

Deze man gaat voor zijn hond door het vuur. Ondanks alle obstakels neemt hij zijn zieke Labradoodle mee voor een prachtige laatste wandeling.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Monty, een 10 jaar oude Labradoodle, leed al 18 maanden aan leukemie. Zijn hondenvader Carlos Fresco wilde zijn 10 jaar oude Labradoodle, Monty, nog een laatste keer plezieren. Het duo had samen veel wandelingen gemaakt en Monty hield ervan de heuvels te verkennen.  Carlos besloot zijn trouwe viervoeter mee te nemen naar zijn favoriete berg in Brecon, Wales. Maar hoe kreeg hij de zieke hond mee de berg op?

Een bijzonder vervoermiddel

Carlos zag dat Monty erg zwak was en niet in staat zou zijn om naar de top te lopen. Maar dat hield hem niet tegen. Carlos besloot om een heel gezellig nest voor Monty te bouwen om hem toch de berg op te krijgen. Hij legde wat zachte dekens in een kruiwagen en zodat Monty een comfortabel vervoermiddel had voor de klim.

Een onvergetelijke wandeling

Ook al was hij zwak, Monty genoot overduidelijk van de bijzondere wandeling door de bergen. De viervoeter profiteerde van de frisse lucht en natuur en waardeerde alle aandacht van de wandelaars die hem op de berg passeerden.

“De mensen in de bergen waren zo vriendelijk maar ook zo bedroefd over de verslechterende toestand. Volslagen onbekenden vroegen zelfs of ze konden helpen bij het duwen”, verteld Carlos aan de Brecon and Radnor Express Newspaper.

Intiem afscheid

Monty overleed aan het voeteneind van het bed van zijn hondenvader, nadat het duo Vaderdag samen had doorgebracht. 

Carlos is erg dankbaar dat hij 10 jaar van zijn leven heeft kunnen delen met zijn dappere hondje en weet zeker dat zijn Monty over hem zal waken tijdens zijn volgende wandelingen door de bergen van Wales.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen