Aanbieding

De verwaarloosde honden kregen een flinke opknapbeurt bij Dierenopvangcentrum Folyfoot
zie afbeeldingsinformatie

De verwaarloosde honden kregen een flinke opknapbeurt bij Dierenopvangcentrum Folyfoot

© Dierenopvangcentrum Folyfoot / Facebook

Onbegrijpelijke uitspraak Dierenwelzijn: verwaarloosde honden worden teruggeplaatst

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

Je wilt deze advertentie delen:

Schokkend nieuws voor Dierenopvangcentrum Folyfoot. Drie van de vier verwaarloosde honden die het centrum opvangt sinds mei, moeten terug naar hun rechtmatige ‘verzorger'. 

Op 11 mei 2021 werden 4 honden in verwaarloosde staat bij dierenasiel Folyfoot gebracht. Het ging om een in beslag namen door de politiezone Deize. De honden zaten in een vervuild huis en aan waren onder hun vieze vachten vol klitten bijna niet meer te herkennen. 

Collage van verwaarloosde Schnauzers
De vier honden hadden vieze vachten vol klitten
©Dierenopvangcentrum Folyfoot / Facebook

Eindelijk goede zorg

Natuurlijk ging het opvangcentrum direct over tot actie en gaf alle hondjes de was- en knipbeurten die ze nodig hadden. Onder de dikke vachten kwamen 4 mooie Schnauzers te voorschijn.

Van hun vieze klitten verwijderd leefde ze op in het opvangcentrum. Ze leken klaar te zijn voor een nieuwe toekomst, een gouden mandje waar ze de liefde en zorg zouden krijgen die ze verdienen. Het was alleen nog wachten op de officiële uitspraak van Dierenwelzijn om de inbeslagname officieel te maken. 

Grote schok 

Tot ieders verontwaardiging kreeg het asiel op 09 juli, een kleine twee maanden nadat de beestjes bij hen waren gekomen, het bericht dat drie van de vier honden terug moesten naar de rechtmatige verzorger. Een schok voor het asiel en alle Facebook volgers die de verhalen van de Schnauzers op de voet volgden. ‘Hoe is het mogelijk dat zulke verwaarloosde dieren weer terug mogen naar het vervuilde huis waar ze vandaan kwamen?’ vraagt menig zich af.

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer u op de nieuwsbrief

Waanzin en woede

“Wij hebben ze geschoren, verzorgd, gevaccineerd, enz... Maar de volledige kosten krijgen we niet terug betaald en de eigenaar mag ze gewoon komen afhalen!!!! Ik ben woedend!!!! De persoon die ze verwaarloosd heeft kan ze met een glimlach komen afhalen!!! “ post het asiel op Facebook onder een screenshot van de email van Dierenwelzijn. Ze voegen er aan toe dat de drie Schnauzers die ze terug moeten geven gezond zijn en dat de hond die niet meer terug gaat suikerziekte heeft. “De grote moet ze niet meer hebben dus deze mogen we zelf houden!”

Ze roepen op om het bericht zo veel mogelijk te delen om aandacht te krijgen voor de in hun ogen onaanvaardbare uitspraak van Dierenwelzijn. 

Dierenwelzijn is nog niet met een reactie gekomen.

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen